fbpx

Met deze 5 tips is jouw huid klaar voor de kou

Deze tijd van het jaar is met z’n kou, temperatuurwisselingen (van binnen naar buiten), regen en de gure wind niet bepaald een pretje voor je huid. We geven je graag wat tips om je eenvoudig tegen de kou te beschermen.

1. Goede bescherming

De kou en droge lucht in de winter zijn vaak oorzaak van een droge huid. Als je de hond uitlaat of een boodschap gaat doen, zorg dan dat je huid beschermd wordt door comfortabele, niet irriterende kleding. Goed excuus om lekker te gaan shoppen voor een paar nieuwe handschoenen, sjaal of muts.

Tip: zet niet meteen je verwarming vol aan als je van buiten komt. Drink eerst een kop thee om op te warmen en laat jezelf en je huid aan het temperatuurverschil wennen. Misschien kan het best een graadje minder.

2. Pas je huidverzorging aan op het seizoen

Heb jij ook wel eens last van een zeer droge huid? Tijdens de koude dagen ‘smeekt’ je huid om hydratatie. Daarom is het goed om een beschermlaag aan te brengen die je huid verzorgt en hydrateert. Vooral in dit seizoen heeft je huid vettere crèmes nodig. Én vergeet ook niet je handen in te smeren.

Producttip: VSM Derma Cardiflor

Op het moment dat je huid wat droog en gevoelig is, verwen haar dan eens met VSM Derma Cardiflor. Deze producten verzachten en hydrateren de huid. De verzorgende basis met het natuurlijke ingrediënt Cardiospermum halicacabum geeft de huid rust en helpt in het behoud van haar natuurlijke balans.

Goed om te weten: VSM Derma Cardiflor is ook geschikt voor de verzorging van de eczeem-gevoelige huid.

3. Lekker lauw

(Te) hete douche? Niet doen! Waarom? Heet water droogt je huid (verder) uit. Kies daarom voor een lauwe douche, trek een zachte en warme trui aan en kruip daarna onder een dekentje op de bank.

4. Aan tafel

Ook een evenwichtig voedingspatroon is belangrijk voor een gezond uitziende huid. Eet daarom met regelmaat bijvoorbeeld verse zalm, spinazie en rode paprika. Vis zit vol met omega 3-vetten, die samen met cholesterol en ceramiden een natuurlijk beschermend laagje vormen en er zo voor zorgen dat jouw huid gehydrateerd blijft en beschermd is tegen invloeden van buitenaf. In spinazie zit veel ijzer en dat is een belangrijk ingrediënt voor een stralende huid. Rode paprika bevat veel vitamine C, dat bijdraagt aan de vorming van collageen en dat helpt de huid van binnenuit te verzorgen.

5. Je huid verzorgen terwijl je slaapt

Smeer droge of gevoelige plekken op je huid goed in met een vette crème of zalf voordat je gaat slapen. Met name je handen, ellebogen en knieën kunnen soms extra aandacht  vragen. Je zult merken dat je huid de volgende dag weer zacht en soepel aanvoelt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF