fbpx

Met deze 5 simpele tips bespaar jij energie én kosten!

Minder energiekosten en minder CO2 uitstoot, dat lijkt een win-win situatie. En dat is het ook! Als jij energie bespaart, bespaar je zowel op je kosten als het milieu. Daarom zijn wij een voorstander van duurzame energie. Zie jij het ook zitten om een groenere, duurzamere en een goedkopere levensstijl toe te passen? Wij geven je 5 simpele tips om energie én kosten te besparen.

1. Zet alle elektronische apparaten écht uit

Wist je dat een elektronisch apparaat maar liefst 75% energie verbruikt, als deze stand-by staat? Dat kost nogal wat! Een televisie kan aan slaapverbruik wel 35 euro per jaar hebben. Maar hoe kom je erachter of een apparaat nog stroom verbruikt? Denk aan lampjes die nog branden van bijvoorbeeld de televisie, of opladers die nog in het stopcontact zitten terwijl je het apparaat niet gebruikt. Zorg er dus voor dat je alle apparaten echt uitzet en niet op stand-by.

Tip: in één keer de stroom uitschakelen van meerdere apparaten? Een stekkerdoos met schakelaar is dé oplossing.

2. Verlaag je energierekening met een (hybride) warmtepomp

Heb je een woning met mechanische ventilatie én wil je graag gas besparen? Dan is een warmtepomp iets voor jou. De warmtepomp komt in de plaats van je mechanische ventilatiebox en werkt gewoon naast je CV-ketel. Hiermee bespaar je 25 tot 50% op je gasverbruik en verlaag je je energierekening. De spaarpomp zuigt lucht aan in je woning maar blaast het niet meer zo naar buiten zoals jouw mechanische ventilatiebox doet. De Spaarpomp hergebruikt de warmte en geeft het terug aan je verwarmingsysteem. Alleen de afgekoelde lucht wordt naar buiten geblazen. Ben je nieuwsgierig wat de kosten zijn voor een hybride warmtepomp? Check de huidige en voordelige inkoopactie bij Qurrent!

3. Produceer zelf zonne-energie met zonnepanelen

Hoe wekt een zonnepaneel eigenlijk energie op? Zonnepanelen bestaan uit zonnecellen. Die cellen zetten als het ware licht om in stroom, waardoor je minder stroom afneemt van je energieleverancier. En stroom die je zelf opwekt, mag je zelfs belastingvrij in mindering brengen op de stroom die je verbruikt. Een veel gestelde en belangrijke vraag is of jouw dak wel geschikt is? Dit kun je hier checken. Er wordt gekeken hoeveel zonnepanelen je kunt laten plaatsen én wat je daarmee zal besparen. En niet onbelangrijk, je krijgt er meteen een vrijblijvende offerte bij.

4. Zorg voor een goed geïsoleerd huis

Door je spouwmuren te isoleren kun je besparen op je energierekening. Spouwmuurisolatie zorgt voor een besparing van gemiddeld 30% op je gasverbruik en is dus een must voor een duurzaam huis. Ook een fijne bijkomstigheid is dat het zorgt voor meer comfort. Weet je waarom? Door te isoleren zal jouw huis in de winter heerlijk warm zijn, en in de zomer zorgt het voor meer verkoeling. Zo zijn er nog veel meer voordelen. Denk daarbij aan geen vochtproblemen meer; dus geen schimmelvorming, minder geluidsoverlast, je woningwaarde stijgt en het is beter voor het milieu. Win-win-win! Check de inkoopactie van Qurrent.

5. Bespaar energie met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat staat je verwarming nooit onnodig aan. Daarbij wordt het water van bijvoorbeeld de douche ook alleen verwarmt wanneer je dat echt nodig hebt. Met ThermoSmart V3 bespaar je moeiteloos energie. En dat is niet alles… via duidelijke rapportages kun je meteen zien hoeveel gas je verbruikt voor bijvoorbeeld je verwarming en tapwater.

Qurrent biedt nu collectieve inkoopactiesaan waaronder de ThermoSmart V3.Hoe meer mensen meedoen aan deze acties, hoe lager de prijs wordt. Benieuwd naar alle andere opwek- en bespaarproducten die zij aanbieden? En ben je in het algemeen geïnteresseerd in een groenere levensstijl? Wacht niet langer en neem snel een kijkje op de website van Qurrent.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF