fbpx

Marije deed mee met ‘Ollolai, het Italiaanse dorp’: ‘Hier leef ik bewust: eten vanuit een moestuin en creatief bezig zijn’

Vaste rubriek in WENDY magazine is ‘Het Hart’. In dit hart staan de woorden van WENDY. Woorden waar WENDY voor staat en waar we verhalen over willen vertellen. Deze keer is het woord aan Marije Graafsma (29), zij heeft samen met haar vriend Ovan meegedaan met het RTL-programma Ollolai, het Italiaanse dorp. Marije schreef een verhaal over het woord UITSTAAN. 

Schermafbeelding 2019 06 24 om 13.42.25 Marije deed mee met 'Ollolai, het Italiaanse dorp': 'Hier leef ik bewust: eten vanuit een moestuin en creatief bezig zijn'

 

Huis voor één euro

‘We twijfelden geen seconde. Toen vorig jaar de oproep ‘RTL zoekt nieuwe huizenkopers voor het Italiaanse dorp Ollolai’  langskwam, grepen mijn vriend en ik onze kans. Een paar maanden later verruilden Ovan en ik Nederland voor het kleine schaapherdersdorpje op Sardinië en kochten een huis voor één euro. We wonnen het programma en bouwden een nieuw bestaan op. Mijn droom was om ons modemerk Amkina te runnen in een modeland met een rijke geschiedenis. Dat is gelukt, we zijn er nog steeds. Het is de eenvoud die Ollolai zo bijzonder maakt, alsof we zijn teruggegaan in de tijd. Niemand in het dorp laat zich beïnvloeden door de gemoderniseerde wereld. We leven er volgens de basisprincipes: als één grote familie, omringd door prachtige natuur.

Bewuster leven

In Nederland doen we door al die consequent informatie spuiende smartphones en computers alles tegelijk en gehaast. Je mail checken tijdens een meeting, met vrienden appen terwijl je familie op bezoek is. Ik denk niet dat dit bevorderlijk is voor het nastreven van je passie. Hier leef ik bewust: eten vanuit een moestuin, creatief bezig zijn met nieuwe kleding- en meubelontwerpen. Een televisie hebben we niet en mijn telefoon gebruik ik voornamelijk voor zakelijke contacten en mijn geliefden. Daardoor heb ik ook écht tijd en aandacht als m’n familie op bezoek is. Niemand is hier bezig met andere dingen, daar geniet ik intens van.

Inspiratiebron

Maar ook het vakmanschap; de mensen waarderen het Italiaanse ambacht dat ze van hun ouders en grootouders hebben meegekregen. Die manier van leven brengt ontspanning en creativiteit. Dat geeft ruimte, ik zie nu veel bewuster de bloemenknoppen die openspringen, de zon die schijnt. De puurheid en het rauwe van dit dorp geven me steeds weer nieuwe inspiratie. Ollolai heeft door zijn verworven verhalen en rijke verleden zo veel te bieden. Amkina is daardoor inmiddels meer dan alleen een modemerk, we hebben het uitgebreid tot een lifestylebrand, een Sleep & Experience. Sinds april kunnen mensen bij ons overnachten en delen we onze manier van leven: van natuurlijk en plantaardig eten, geplukt in onze moestuin, tot een workshop manden weven bij de buren. Maar ook maken we kledingstukken op maat, geïnspireerd op onze Friese en Koerdische roots. Mijn dromen over waar en wie ik graag wilde zijn, zijn altijd mijn kracht geweest. En die zijn nu werkelijkheid geworden.’

https://www.instagram.com/p/BolqqXQincs/?utm_source=ig_web_copy_link

OOK EEN MOOI VERHAAL OVER EEN WOORD VAN WENDY? MAIL NAAR REACTIE@WENDYMULTIMEDIA.NL

Dit artikel stond in WENDY 28. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF