fbpx

Mari van de Ven geeft Marjan een make-over

Mari van de Ven geeft onze heldinnen uit de zorg een metamorfose in zijn eigen Haaratelier. Marjan is één van deze heldinnen. Zij is moeder van een dochter en een zoon, en werkt op een kinderdagverblijf voor kinderen met een meervoudige handicap.

Over Marjan

‘In mijn werk zorg ik altijd voor anderen, dan is het ook heel fijn als er een keer voor jou wordt gezorgd. Ik heb een pittig jaar achter de rug. Ik woon nu weer alleen met mijn kinderen. We hebben het goed met z’n drieën, maar met mijn werk erbij is het soms best zwaar. Door de bezuinigingen in de zorg is het aanpoten. Op sommige dagen heb je het gevoel dat je tekortschiet doordat je dan alleen tijd hebt voor eten en verzorging, niet voor extra aandacht, maar ik vind het ook een heel waardevol beroep. Deze dag voelde echt als verwennerij. De voorpret alleen al; iedereen leefde met me mee. Vanaf mijn veertiende gebruik ik elke dag eyeliner, mascara en een potloodje, maar eigenlijk doe ik elke dag hetzelfde. Mijn haar heb ik in verschillende kleuren gehad, maar nu was het al een tijdje blond.

Marjan over het resultaat

Van Mari kreeg ik het advies om het niet te strak boven mijn oren te laten knippen; een wat lossere coupe maakt me volgens hem vrouwelijker. Hij heeft mijn haar donkerder gemaakt en ook mijn wenkbrauwen veel meer aangezet. Ik heb van nature lichte, dunne wenkbrauwen en daar doe ik nooit iets aan, maar ik moet zeggen dat ik met deze wenkbrauwen een sprekender gezicht krijg. Het is echt heel anders.’

Mari over Marjan

‘Marjan was erg nieuwsgierig naar wat ik van plan was en vond het denk ik best lastig om de controle los te laten, maar ik zei: “We gaan het gewoon doen.” Ze heeft dun haar en dan is het beter om voor een donkerdere kleur te kiezen; een lichte kleur maakt het haar nog dunner. De donkere kleur geeft Marjan een krachtige uitstraling en daarom heb ik ook haar wenkbrauwen bijgetekend. Wenkbrauwen zijn zo bepalend voor de uitdrukking van iemands gezicht; Marjans gezicht spreekt nu veel meer. Ook heb ik de coupe wat losser geknipt. Strakke lijnen boven de oren maken een kapsel mannelijk, het is mooier om het wat speelser te houden.’

Make-over Mari van de Ven

Ben je benieuwd naar de resultaten van de andere make-overs en de tips van Mari? Je ziet ze in de WENDY 26 die nu in de winkels ligt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF