fbpx

Marceliene: ‘Een nieuw jaar, een nieuw begin.’

‘Begin nu, begin waar je bent. Begin met pijn, begin met zorgen, begin met twijfel. Begin met trillende handen, begin met een haperende stem, maar begin. Begin en stop niet. Begin waar je bent, met wat je hebt. Als je maar begint.’ – Ijeoma Umebinyuo

Voor huizen vol met ‘Home is where the heart is’ -quotes ben ik een beetje allergisch, maar dit is er eentje waarvan ik denk, ja, die mag wel op een tegeltje. Inmiddels zijn de eerste weken van januari weer voorbij en zijn velen bezig met goede voornemens. Misschien ben je begonnen met een sapjeskuur, billenboek, wil je nu eindelijk stoppen met roken of ‘moet’je vanaf maandag écht weer even ‘gezond doen’?

https://www.instagram.com/p/BsUi2SxhWYJ/

Kerstboom de deur uit, tijd voor droge crackers.

Maar wat is nou eigenlijk ‘gezond doen’? Na weken van pepernoten, chocoladeletters, kerststollen, oliebollen en liters alcohol, leven we ineens allemaal een somber bestaan. ‘Ik MOET vanaf nu weer veel sporten en op een wortel knagen’. Ik ben zelf sportcoach en yogadocent en hoor nu sinds zo’n drie jaar levensverhalen waar de gemiddelde kapper niet tegenop kan. Ik vind het dan ook geweldig en zeer motiverend als mensen zichzelf ertoe weten te zetten om daadwerkelijk aan de slag te gaan, maar zo enorm resoluut hoeft het natuurlijk ook weer niet. Januari is in Nederland nat, koud en donker en dan mag je van jezelf ineens niks meer wat je lekker vindt. Kerstboom de deur uit, tijd voor droge crackers. Het is over met de decemberpret want tesamen met de feestvreugde is jouw goede humeur nergens meer te bekennen. Gek he, die winterdip…?!

Omgeving

Maar wat dan?!

Meer bewegen is natuurlijk altijd goed! Maar zoek een sport die bij je past en die je leuk vindt. Iets wat je dus kunt verwerken in je dagelijks leven zonder te denken ‘ik moet dit en ik mag dat niet’. Denk na over de redenen waarom jij gezonder wilt eten en het sporten wilt oppakken en of dat de dingen zijn waardoor jij je ook daadwerkelijk gelukkiger zult voelen. Dat is jouw persoonlijke motivatie! Wat voor mij en absoluut voor meer mensen geldt, is dat wanneer we iets niet mogen of kunnen hebben, we het juist willen. Voorbeeld: Je mag nu NIET aan een paarse olifant met witte stippen denken.. Succes.

Marceliene Poelman

Vertrouw op jezelf

Het nieuwe jaar in de zomer doorbrengen werkt opzich wel mee aan een goed begin van 2019. Deze, in vergelijking met Europa, omgedraaide zomer en winter bevallen ons prima. Na wat gezondheidsproblemen, pak ik hier ook weer rustig de draad op. Verplichte rust aan de andere kant van de wereld is ondanks de prachtige omgeving en het lekkere weer ook gewoon frustrerend. Gaan we weer, je wilt iets wel, maar het kan even niet. En dat wordt misschien ook direct je excuus. Denken dat je iets niet kunt, zal er niet voor zorgen dat je het ineens wel kan. Soms moet je leren om meer geduld te hebben en vertrouwen te hebben in jezelf. Niet makkelijk nee.. Toch geeft het ook weer nieuwe inzichten, kracht en motivatie om er weer tegenaan te gaan!

Dus terug naar het ‘begin’. Een kleine motivatie van de Nigeriaanse dichtster Ijeoma Umebinyuo en mij voor jou: Waar je ook bent en wat je ook doormaakt: Begin. Begin en stop niet. En wat niet op twee benen kan, kan misschien wel op één – Ijeomaen Marceliene

Carpe Diem.

X MarsWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF