fbpx

Madelief: ‘Het was zo inspirerend en mooi’

De kracht van een Wish Journey

Make-A-Wish Nederland zorgt al dertig jaar voor de meest ontroerende en inspirerende wensvervullingen. Madelief Twilt (20) blikt terug op haar dag in de zon: ‘Zo’n wensvervulling brengt zo veel positieve energie mee.’

Als ze zong, vergat ze alles. Madelief Twilt had tien jaar geleden een hersentumor op de hypofyse, het hormoonproducerend orgaan. Gelukkig goedaardig en de bestralingen sloegen aan. Omdat ook de hypofyse erdoor verdween, slikt ze al jaren hormoonpillen en zijn de onhandige klacht- jes er nog altijd. ‘Maar ik kan heel gelukkig zijn met wat ik doe. Ik zing!’ Ze is geen meisje dat klaagt. Madelief is van dromen, wensen, de dag prijzen. Make-A-Wish gaf haar tien jaar geleden de ultieme dag waarop ze alles kon vergeten. Met een limousine ging ze in Amsterdam van Stopera naar Tuschinski naar uiteindelijk de ontmoeting waar ze zo naar uitkeek, die met musicalster Chantal Janzen. Nu is Madelief twintig en zegt ze: ‘Dat moment was zo inspirerend en mooi, ik heb daar zo veel kracht uit gehaald. Deze wensvervulling was een motivatie te doen wat ik nu allemaal doe.’ Feitelijk was haar wens een startschot voor een reeks stoere dingen. Madelief zong een cd in met wensliedjes, zong twee keer live op de middenstip bij FC Groningen, en met Your Songvan Elton John liet ze bij The Voice Kids Marco Borsato en Nick & Simon draaien in hun stoelen. Vorig jaar bezorgde ze iedereen kippenvel bij de Kids’ Night in het DeLaMar Theater met haar vocale kunsten. Madelief: ‘Het gaat hartstikke goed met mij. Ik doe auditie bij het conservatorium in Rotterdam en geef zangles. Dat maakt mij gelukkig en ik hoop dat het mijn leerlingen ook gelukkig maakt als ze een halfuurtje alles vergeten en controle krijgen over hun stem. Het is het doorgeven van ervaringen en inspiratie.’ Op de Musical-academie maakte Madelief een afstudeerproject over tijd: ‘We dromen altijd over wat gaat komen. Ik wilde vroeger groot zijn. Maar toen ik ziek werd, moest ik me als een volwassene gedragen, zo leuk was dat niet. Je moet altijd vooruitkijken, maar we leven in het nu. En nu moeten we het pakken. Je kunt denken: het komt later wel, maar zo werkt het niet.’ Zoals ze als meisje werd geïnspireerd door Chantal Janzen, zo wordt ze dat nog altijd door mensen die hun droom najagen. ‘Ik leef nu mijn droom, ik zing. En dat was zo mooi aan mijn wens, die draaide helemaal om mijn droom. Zo’n wensvervulling, wie krijgt dat nou, dat kan alleen Make-A-Wish voor elkaar krijgen.’

Dit artikel stond in WENDY 26WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF