fbpx

Maaike van Miss Green vertelt over de beste plekken waar je duurzame kleding kan halen!

Maaike van Miss Green is terug! Maaike is onze vaste blogger op het gebied van eco fashion In haar vorige blog heeft ze ons uitgelegd hoe het in de fashion industrie werkt en hoe je nou wel een leuke look kan creëren van eco en fair fashion. Miss Green streeft naar een wereld waar je je mooi en comfortabel kunt kleden, zonder andere te beschadigen! En ze zijn zelf hard op weg want bij miss Green ontwerpen ze duurzame kleding die ze zelf ook graag dragen. Vandaag vertelt Maaike waar je wél je duurzame kleding kan halen!

 

Thanksgiving en Black Friday

Enkele jaren geleden was ik eind november in Londen bij mijn broer op bezoek. Hartstikke gezellig, de kerstversiering hing al in de straten. Op de terugweg naar Amsterdam liep ik zeer tevreden met een extra koffer vol spullen waarvan ik vooraf niet wist dat ik ze broodnodig had: Black Friday!

Black Friday, een fenomeen dat zo’n vier jaar geleden uit Amerika is overgekomen. Black Friday start de dag na Thnkgiving, en op deze dag stunten alle grote retailers met mega kortingen! Waar Thanksgiving bedoeld is als een dag van dankbaarheid, verbroedering en bezinning, levert het startsein voor de kerstinkopen altijd hilarische beelden op. Consumenten, dronken van de dopamine, vechten om een nieuwe wasmachine of het laatste truitje met een duur merklogo. Wat lang niet iedereen weet is dat bij grote retailers en merken veel van de recordomzetten worden behaald met producten die speciaal voor Black Friday worden geproduceerd en ingekocht. Deze productie is vaak goedkoper en tegen lagere kwaliteit zodat de marges overeind blijven.

De kleinere retailer

Nu gun ik iedereen, inclusief mezelf, zijn dopamine kick. Maar toch een voorzichtige oproep aan diegenen die van winkelen houden; let op de kleinere winkel! Je zult met me eens zijn dat het nu juist die kleine ondernemer met origineel assortiment is die onze binnenstad zo leuk en creatief maakt. Zij zijn het die zorgen voor een menselijk gezicht in een vaak door grote ketens gedomineerde winkelstraat. Ook deze ondernemers worden gedwongen in het prijzencircus kortingen te geven die soms ten koste gaan van de eigen marge. Koop daarom WEL bij deze winkels; en combineer je korting producten met producten tegen de volle prijs. Dan is iedereen blij. En als je dan je slag slaat doe dat dan bij een van de winkels die zich inzetten om het leven mooier en leuker te maken voor iedereen.

Daarom in deze blog aandacht voor een aantal modewinkels met gepassioneerde ondernemers uit geliefde winkelgebieden die, knipoog, soms ook Miss Green verkopen. Mocht je de stad ingaan de komende weken dan weet je waar je moet zijn ….

In willekeurige volgorde:

In het noorden van het land

  • Koko Toko in Groningen, eigenaresse Amber richt zich op een jonger publiek en weet altijd bevlogen styling en aankoopadviezen te geven.
  • Sesoen in Roden is een dameswinkel moderne stijl. Rita en Shouka zwaaien de scepter en werken al een eeuwigheid in de mode dus weten precies wat je nodig hebt.

In het Westen

  • BrandMission in Haarlem, Lonneke was jaren geleden de ‘proefwinkel’ van Miss Green en haar team weet als geen ander de verhalen achter de merken te vertellen.
  • In Utrecht heb je Jason King zitten op de Oude Gracht 201. Al jaren het adres voor originele outfits. Verder vind je hier de Utrechtse filialen van de ‘Amsterdammers’ Nukuhiva en Studio Jux.
  • Amsterdam; tja hier is er veel keuze aan bevlogen winkeliers. Enkele tips van winkels buiten de populaire Jordaan of Pijp: Jomixsy in Amsterdam West en het Faire Oosten in de Watergraafsmeer.
  • In Rotterdam is ook veel spannends te vinden. Onze favoriet is Natur-el onder leiding van gewezen juf Vera. Met haar prachtige winkel heeft ze eco fashion helemaal op de kaart gezet in de regio Rotterdam. We love her ‘geen blad voor de mond, niet lullen maar poetsen’ mentaliteit!.

Het Oosten van het land:

  • In het Oosten kan je heel sfeervol winkelen in de oude Hanzesteden. Denk bij voorbeeld aan Fair and Share  onder de bezielde leiding van Diane in Kampen. Of de winkel Echt Sjaan in Zwolle waar je ook les kunt krijgen in het oude ambacht van naaien. Of de Blauwe Hand  van Leonie in Deventer.
  • Het Zuiden ken ik niet zo goed en is bij mijn weten ook onderbezet qua fair en eco fashion. Eén ondernemer in Nijmegen verdient in ieder geval speciale aandacht: het duurzame warenhuis Van Nature. Van Nature is een van de grootste, eerlijkste en duurzaamste winkels van Nederland schat ik zo.

Hier vind je een veelheid aan bijzondere designs, allen geproduceerd op een eerlijke en planeet vriendelijke manier. En is dat niet precies wat je wilt tijdens een dagje fijn shoppen?

 

Happy living en tot volgende week.

 

Love, Maaike

 

Benieuwd naar wie Maaike van Mis Green eigenlijk is? Lees dan hier verder!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF