fbpx

Maaike van Miss Green vertelt: een paar handige was weetjes!

We zijn de maand januari met goede zin en moed begonnen! We kopen minder, kopen betere kwaliteit kleding en zorgen goed voor onze nieuwe aangeschafte items. Althans… dat is natuurlijk de bedoeling. Voordat ik jullie met grootmoeders was tips ga overladen. Een aantal zaken op een rij die ik niet wist omtrent kleding. Daarom vandaag even een paar handige was weetjes!

1.Waarom we motten niet motten

Motten zijn larven en nachtvlinders en komen in september uit. Maak je kledingkast daarom aan het einde van de zomer goed schoon. Stofzuig je kast en maak het daarna schoon met een duurzaam sopje van bijvoorbeeld Ecover. Motten haten dit! Zorg er ook voor dat je alle kleding uit je kast regelmatig wast en draagt.

2. Zip-it!

Gaat je rits wat stroef dicht? Smeer je rits door middel van wat olie op een wattenstaafje te doen en je rits is binnen no time weer soepel!

3. Wakker worden

Het is beter als je gelijk na afloop van het wasprogramma je wasgoed uit de wasmachine haalt. Dit voorkomt dat je wasgoed gaat stinken (en het dus opnieuw moet wassen). Zet daarom een wekker, zodat je de was niet kunt vergeten!

4. Dag pluisjes

Last van pluisjes op je zwarte kleding? Voeg een kopje azijn toe aan het spoelwater (het wasverzachterbakje), dat doet wonderen voor de pluisjes op je donkere kleding!

5. Mothers knows best

Lees het etiket in je kleding goed voordat je gaat wassen. Bij twijfel: bel je moeder of oma om te vragen hoe je het moet wassen. Je kunt ze namelijk ook bellen voor recepten van rode kool en de populaire stoofschotel. 😉

6. EHBW (eerste hulp bij wolongelukken)

Is je wollen kleding gekrompen bij het wassen? Probeer de schade te beperken door je kleding te strijken met een natte theedoek er overheen. Let op dat je niet te heet strijkt en gebruik stoom. Leg daarna je items liggend te drogen.

7. Lelijk geel is niet mooi

Last van gele vlekken door het strijken? Voeg bij de volgende wasbeurt een kopje azijn toe aan het spoelwater (het wasverzachterbakje).

8. Vastbijter

Natuurazijn zorgt ervoor dat je donkere (en met name zwarte) kleding langer zijn kleur behoudt. Het is een kwestie van een scheutje toevoegen aan iedere wasbeurt, doe dit ook weer in het wasverzachterbakje.

Lees ook: Maaike van Miss Green vertelt: concrete tips hoe jij je garderobe Eco & Fair maakt in het nieuwe jaarWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF