fbpx

Maaike van Miss Green vertelt: concrete tips hoe jij je garderobe Eco & Fair maakt in het nieuwe jaar

Happy new year allemaal! Tijdens oud en nieuw hebben wij vuurwerk afgeschoten in het altijd toffe Berlijn! Volgende week ga ik overigens weer terug voor de Berlin Fashion Show.

Het nieuwe jaar voelt voor mij altijd weer als een nieuwe, lege pagina. Deze lege pagina kunnen we naar eigen inzicht weer inkleuren. Ik heb daarom weer erg veel zin in dit nieuwe jaar! Ook kijk ik er erg naar uit om jullie in het nieuwe jaar weer alles te vertellen over Eco & Fair Fashion. Afgelopen weken ging het er best wel serieus aan toe met alles wat ik verteld heb over de certificeringen. Daarom heb ik vandaag voor jullie hele concrete tips hoe jij je garderobe Eco & Fair maakt in het nieuwe jaar.

1. Less is more

Tip één is een open deur, maar ik herhaal het toch nog maar een keer. Koop alleen de dingen waar je écht blij van wordt. Koop het niet omdat het in de sale is of omdat je je slecht voelt. (Sporten is vele malen effectiever als je je slecht voelt ;)). Maar koop het omdat je het item spot en denkt: wow, dit ga ik nog jaren dragen.

2. Quality rocks!

Koop items die met zorg en mooie kwalitatieve materialen gemaakt zijn. Ik moet toegeven: hier hangt vaak een prijskaartje aan. Maar op de lange termijn word je blijer van een kleinere kast met mooie items dan een bomvolle kast met wegwerpmode. Met items die na twee keer verwassen zijn of slecht zitten. Investeer dus in mooie kledingstukken!

3. Koop vintage

Is je budget beperkt? Overweeg dan eens om vintage te kopen. Mooie (dure) merken worden vaak verkocht in toffe vintage winkels, zowel fysiek als online. Kijk bijvoorbeeld eens op United Wardrobe or The Next Closet, daar scoor ik regelmatig mijn pareltjes!

Swap

4. Swap!

Iedereen herkent dit vast wel. Je hebt een kast vol kleding, maar niets om aan te trekken. Jouw vriendinnen hebben hier ongetwijfeld ook last van. Organiseer met een paar meiden een swap party met jouw ongedragen kledingstukken. Wissel de kleding onderling uit en je hebt weer nieuwe items! Een hapje en een drankje erbij en je bent verzekerd van een te gekke avond.

5. Nurture

Heb je nou wel een garderobe waar je blij mee bent? Zorg er dan ook goed voor! Was de items volgens het wasvoorschrift of breng het, zo nodig, naar de stomerij. Was met weinig wasmiddel (veel wasmiddel is totaal niet nodig), en vermijd de droger.

6. Koop Eco & Green Fashion

Dit spreekt voor zich 😉

7. Stap voor stap

Een duurzame garderode bouw je niet in een dag op en dat hoeft ook helemaal niet. Goed nieuws: je hebt hier nog het hele jaar voor!

Succes met de tips!

Liefs, Maaike.

Lees ook: Maaike van Miss Green vertelt: de spaghetti aan Fashion Keurmerken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF