fbpx

Maaike van Miss Green: ‘Deze fashion documentaires moet je zien!’

Dit weekend wordt het koud, nat en donker… Bah! Nou ja, laten we het positief benaderen. Het is namelijk wel hét ideale weekend voor een fashion marathon, op uitzending gemist of Netflix. Erg interessant, want na het zien van deze documentaires reken je voor eens en voor altijd af met je Fast Fashion habits.

1. The True cost – Netflix

Deze documentaire wordt ook wel de Inconvenient truth van de mode genoemd. Bereid je voor op de harde werkelijkheid van de glansrijke modewereld. Je weet het wel, maar als je het ziet…

2. De slag om de klerenwereld

Je kent hem onder andere van De Keuringsdienst van Waarde en natuurlijk Tony Chocolonely, maar in de drieluik ‘de slag om de klerenwereld’ gaat Teun van de Keuken samen met Roland Duong op hun eigen doeltreffende manier op zoek naar de verhalen achter de kleding.

Bekijk het programma hier.

3. Genaaid, NPO3 uitzending gemist

Het hoeft niet altijd mega zwaar te zijn om een punt te maken. Deze serie van NPO2 is het terugkijken meer dan waard. De casting van de studenten is briljant en naast een traan en confrontatie zitten er ook hilarische momenten bij.

Bekijk het programma hier.

4. Unravel

Bevalt de luchtige toon van ‘Genaaid’ je wel? Doe dan als ‘toetje’ dit weekend Unravel. Deze 13 minuten durende docu tovert een glimlach op je gezicht als je ziet hoe een paar vrolijke Indiaanse dames bergen (haast) ongedragen kleding weer verwerken tot garens. Met name hun gesprekken zijn erg vermakelijk.

Succes met de tips!

Liefs, Maaike.

Lees ook: Maaike van Miss Green vertelt: een paar handige was weetjes! 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF