fbpx

Dit is Lieve Heuvelmans (29), dé stylist van Wendy van Dijk, Susan en Freek en tout bekend Nederland. 

Wendy van Dijk, Suzan en Freek, Helene Hendriks, Noah Vahle en Jaap Reesema: allemaal lopen ze de deur plat bij styliste Lieve Heuvelmans (29). Lieve heeft haar eigen stylingbureau in Amsterdam en sleept de ene na de andere prachtklus binnen. Haar absolute hoogtepunt? Het Televizier Gala. ‘Aan het eind trekken we onze zweetkleding uit en hijsen ook wij ons in een mooie outfit: afterparty here we come!’

Waar komt jouw passie voor mode vandaan?

‘Ik ben opgegroeid met twee oudere broers die het liefst buiten waren om te ravotten en hutten te bouwen. Daardoor was ook ik vaak bezig met stoere jongensdingen. Maar ik gaf graag tegenwicht in de vorm van winkelen met mijn moeder. Ik vond het geweldig om mezelf leuk aan te kleden in verschillende stijlen. Goedkope en dure kleding, klassiek of sportief, vrolijk of ingetogen – eigenlijk probeerde ik voor elke mogelijke gelegenheid iets in de kast te hebben. Meestal pakte het goed uit, maar soms was het ook een beetje te ‘anders’. Zoals een matrozenpakje met bijpassend hoedje toen ik acht was, haha.’

Je was ondanks je broers dus ook echt een ‘meisje-meisje’?

‘Zeker. Ik ging als tienjarige met meer handtasjes op vakantie dan mijn moeder. Eén voor als we naar het strand gingen, één voor naar de stad, één voor ‘s avonds, één voor overdag en ga zo maar door. Ik nam ook met gemak vijftien verschillende zonnebrillen mee op reis, en op skivakantie had ik elke dag een andere outfit aan. Al mijn gespaarde zakgeld ging naar kleding, en ja – daar heeft mijn moeder absoluut invloed op gehad. Door Akademie Vogue, stages die ik liep en ervaringen die ik opdeed in het vak, groeide mijn liefde voor mode nog meer – maar de basis is echt gelegd door niemand anders dan mijn moeder.’

Wat vind je het leukst aan mode?

‘De manier waarop kleding mensen kan veranderen en hun zelfvertrouwen vergroot. Wanneer iemand iets draagt waar hij of zij blij van wordt, kan dat een enorme impact hebben op hoe die persoon zich voelt. Zelf heb ik dit ook. Als mijn haar goed zit en ik draag iets waar ik me fijn in voel, dan ga ik veel zelfverzekerder de deur uit. Met de juiste kleding kun je mensen echt gelukkiger maken.’

Wat is jouw ultieme modetip voor vrouwen?

‘Blijf trouw aan jezelf. De verleiding om mee te gaan met de mode is groot, maar onthoud: niet elke trend past bij iedereen. Voelt een bepaalde trend ongemakkelijk of past deze niet bij jouw persoonlijkheid? Laat hem dan gerust links liggen.’

Hoe houd je trends in de gaten en waar haal je je inspiratie vandaan?

‘In een snel veranderende modewereld vind ik mijn inspiratie vooral op diverse online platforms. Social media speelt hierbij een belangrijke rol. Ik scroll regelmatig door mijn favoriete mode-accounts en blogs op zoek naar unieke looks en trends die mijn aandacht trekken. Van deze inspirerende outfits maak ik screenshots die ik vervolgens bewaar in een speciale map op mijn telefoon. Daarnaast ben ik een fervent online shopper. Webshops zoals de Bijenkorf, Farfetch, Mytheresa en Asos behoren tot mijn absolute favorieten. Superhandig dat sommige van deze webshops inspirerende sets samenstellen, waardoor je direct complete outfits kan vinden die bij je stijl passen. De combinatie van online inspiratiebronnen en het gemak van online shoppen, is voor mij ideaal om op de hoogte te blijven van de laatste trends en tegelijkertijd mijn eigen, unieke stijl te blijven ontwikkelen.’

Welke trend van dit moment vind je opvallend?

‘Momenteel zijn loafers en ballerina’s weer helemaal in. De ballerina, met haar ronde neusje en sierlijke strik, is een tijdloos symbool van vrouwelijkheid en elegantie. Deze flats maken een comeback in verschillende stijlen: van klassieke lederen varianten tot trendy exemplaren met metallic details of opvallende prints. Loafers zijn comfortabel en veelzijdig en draag je perfect bij zowel casual als chique looks.’

Is er een trend die je liever nooit meer terug ziet komen?

‘Ja, driekwartsbroeken, of een culotte. Voor mij moet een broek gewoon kort of lang zijn. Al zijn er vrouwen die het prachtig staat, ik sla deze trend echt liever over.’

Wat is je grootste miskoop ooit?

‘Ik doe best vaak miskopen. Er belanden regelmatig kledingstukken achter in mijn kast. Vaak zijn het items die ik impulsief heb gekocht, verleid door de nieuwste trends.’

Op welk project ben je waanzinnig trots?

‘Het jaarlijkse Televizier Gala. Tijdens deze hectische periode kleden we niet alleen alle presentatoren en artiesten, maar ook de complete dansgroep. Dit vereist een enorme dosis teamwork en flexibiliteit, maar de professionele uitstraling en tevredenheid van alle betrokkenen maken het meer dan waard.’

Hoe ziet zo’n periode er voor jou uit?

‘Stijlen, stijlen, stijlen, shoppen, shoppen, shoppen, werken, werken, werken. We zitten de hele week in Carré en zijn constant bezig met alle voorbereidingen. Als de show is afgelopen, trekken we onze zweetkleding uit en hijsen ook wij ons in een mooie outfit: afterparty here we come! Vaak belanden we dan ook nog in de stad – zwaar verdiend na deze giga klus.’

Nog een ander project waar je trots op bent? Kuch *Wendy* Kuch.

‘Haha, absoluut ook de styling bij ‘Hart in Actie’ met Wendy van Dijk. We vervulden een keer de droom van een meisje om een dag als artiest te leven, inclusief een complete styling die haar transformeerde tot een zelfverzekerde diva. Heel ontroerend om te zien hoe deze ervaring haar zelfvertrouwen een boost gaf.’

Hoe combineer je je drukke werk met je privéleven?

‘De combinatie van een druk werkend leven met een jong gezin vraagt soms om evenwicht. Gelukkig kan ik rekenen op de onvoorwaardelijke steun van mijn man Simon, die veel tijd doorbrengt met onze vijf maanden oude zoon. Hij zorgt bijna altijd dat het eten klaarstaat als ik thuiskom. Heerlijk hoor, zo’n huisman. Ook de hulp van opa’s en oma’s is goud waard. Simon heeft er veel voor over dat ik dit werk kan doen, want er hebben weken bij gezeten dat ik tachtig uur aan het werk was. Gelukkig zitten er ook altijd wat rustigere periodes tussen, dan pak ik wel echt mijn momentjes. Daarnaast probeer ik fit te blijven door twee keer in de week te sporten met mijn personal trainer en heldin, Boukje. Ik plan deze afspraken echt in, anders ga ik niet.’

Heb je tot slot tips voor vrouwen met een kleinere portemonnee om fashionable te blijven?

‘Iedereen kan er leuk uitzien, ook met een kleinere portemonnee. Winkels zoals Mango en Zara bieden betaalbare alternatieven voor designer-items, waardoor je trendy looks kunt creëren. Investeer daarnaast in basics van hoge kwaliteit die je eenvoudig kunt combineren. Daarnaast is vintage shoppen een andere geweldige optie om je garderobe te vullen met unieke items tegen scherpe prijzen. Vergeet alleen niet dat vintage kledingstukken niet altijd goedkoper zijn dan nieuwe items.’

Inspiratie nodig? Volg Lieve Heuvelmans op Instagram. 

Stylen kun je leren. Je uitstraling wordt voor een groot deel bepaald door de kleding, kleuren, stoffen, pasvormen en combinaties die je draagt. Wil je leren welke kleding en kleur jou het best staat kom dan naar de WENDY Styling Workshop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF