fbpx

Lieke van Lexmond over Zwanger & Co: ‘Het is een heel ander type rol dan ik normaal speel’

In de zomerspecial geven verschillende BN’ers hun zomertips, zo ook Lieke van Lexmond. Zij speelt de hoofdrol in de zomerfilm Zwanger & Co, over een groep mensen uit verschillende generaties die ernaar verlangen om kinderen te krijgen, of daarmee bezig zijn.

Kun je wat vertellen over de film?

‘Het was ontzettend leuk om Merel te spelen, omdat het een heel ander type rol is dan ik normaal speel. Vaak speel ik een personage dat best wel dicht bij mezelf staat. Maar Merel is juist heel introvert, cynisch en vlak. Ze spreekt zichzelf ook niet echt uit en reageert anders dan dat ik zou doen. Toen ik voor de rol werd gevraagd, zei ik vrijwel meteen ja. Ik vond het script superleuk en vond het ontzettend fijn om dit met Waldemar Torenstra te gaan doen. Ik vind het onderwerp van de film erg interessant, omdat er veel mensen in mijn omgeving zijn die ook bezig zijn met de vraag of ze wel of niet een kindje willen. Ook wanneer ze geen partner hebben.’

Wat is jouw ultieme zomertip?

‘Ik vind het altijd fantastisch als de zon schijnt. In de ochtend zie ik de lichtstralen al in huis schijnen en dat doet wat met mijn hele gevoel. Ik heb dan altijd de behoefte om veel in de natuur te zijn. En dat heb ik in de winter ook. Zoek dus lekker de natuur op, ga naar het strand of maak mooie wandelingen door het bos. Zie hoe het leven zich ontvouwt voor je neus. Neem een grote kan zelfgemaakte limonade mee met een paar sandwiches. Ga lekker ergens zitten en durf je in het moment te verliezen. Dat is voor mij het ultieme vakantiegevoel. Als mensen moeten we gewoon buiten zijn en met elkaar. We moeten ons laten voeden door de zon.’

4x zomerse kijktips

In onze zomer special vind je naast een heleboel Ibizatips ook leestips en festivaltips. De kijktips mochten natuurlijk niet ontbreken. Hieronder vind je onze favorieten van deze zomer.

Netflix-zomerfilms
Wanneer je geen zin hebt om buiten wat te ondernemen of als het een dag geen lekker weer is, zijn er genoeg films op Netflix te vinden om dat zomerse gevoel te behouden. Echte aanraders zijn onder andere Wine Country, Resort to Love en Eat, Pray, Love. Ook wanneer je niet op vakantie gaat, waan je je met deze zomerfilms helemaal in vakantiesferen.

Virgin River
Op 20 juli kwam het vierde seizoen uit van de populaire serie Virgin River. In deze serie verhuist een verpleegster uit Los Angeles naar een afgelegen stad in het noorden van Californië. Ze gaat er op zoek naar een nieuw leven en wordt verrast door de mensen die ze ontmoet en alles wat ze meemaakt. Een serie waar je helemaal in wordt meegenomen en daardoor wel moet blijven kijken. Fans kunnen hun hart ophalen, want er is ook al een vijfde seizoen van de serie in de maak.

Cultureel Texel
Wanneer je er van de zomer even lekker op uit wilt, kun je een kijkje nemen op Texel. Er zijn deze zomer verschillende culturele activiteiten te beleven op het eiland om zo het culturele leven onder de aandacht te brengen. Zo kun je er onder andere een operavoorstelling bezoeken, naar de Uitmarkt en vier verschillende kunstroutes lopen langs galeries, exposities, musea, ateliers en kunstenaars.

Elvis
Deze film neemt je mee in het turbulente leven van Elvis Presley. In de film komen zijn grootste hits voorbij, zodat je ook heerlijk mee kunt zingen! Het verhaal beschrijft de meer dan twintig jaar durende, ingewikkelde band tussen Elvis en zijn manager Tom Parker. Het begint bij de doorbraak van Elvis tot aan zijn status als wereldster. Centraal tijdens die reis staat een van de belangrijkste en invloedrijkste mensen uit het leven van Elvis: Priscilla Presley.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF