fbpx

Leestip: kleed jezelf gelukkig

In de Kijk, Lees, Luister tippen we elke week iets wat je niet mag missen. Deze week kwam styliste Manon Meijers met haar eigen boek: Kleed jezelf gelukkig. In het boek schrijft ze over hoe je je eigen stijl kan vinden en hoe je met de juiste kleding zelfverzekerder, gelukkiger en succesvoller kunt worden.

Kleding beïnvloedt niet alleen onze emoties, maak ook ons gedrag, onze prestaties en zelfs het gedrag van de mensen om ons heen. ‘Ik geloof niet in mode, wel in de kracht van een eigen stijl. Inzicht in geheime taal van kleding kun je inzetten voor meer zelfvertrouwen en succes.’ Manon gaat in haar boek in op een methode die ze heeft ontwikkeld door jarenlang onderzoek.

Hoe komt het denk je dat zoveel vrouwen worstelen met hun kleding?

‘Simpelweg omdat we nooit echt geleerd hebben wat de impact van kleding is. We zijn opgevoed met het idee dat kleding een beetje oppervlakkig is, dat we allemaal een eigen smaak hebben en dat dat het dan is. We leren allemaal koken en we leren allemaal waarom een zorgvuldig samengestelde maaltijd gezond voor je is. We leren niet dat een ander ding wat we dagelijks nodig hebben, namelijk je kleding, ook daadwerkelijk belangrijk is. Kleding beïnvloedt hoe anderen jou zien maar ook hoe jij jezelf ziet. Als we het leren benaderen met een plan, dan hoeven we niet meer zo te worstelen. Dan weten wat we hoe we ons op zo’n manier kunnen kleden dat het op alle vlakken het beste in ons naar boven haalt.

Je eigen stijl hoeft helemaal niet extreem te zijn. Als die maar bij je past. Het is jouw eigen stijl en die is van niemand anders. Als je een type bent dat niet van opvallen houdt, maar je krijgt door mode of door je omgeving continu het signaal dat je wel iets uitbundiger mag zijn, dan kan dat je onzeker maken. Tegelijkertijd kun je ook op een meer minimalistische, minder opvallende manier toch heel erg eigen zijn. De test die ik ontwikkeld heb, maakt dat je beter snapt wat er bij je past. Misschien bevestigt het je om niet op te willen vallen. Misschien geeft het je juist dat laatste zetje wat je nodig had om wat meer op te vallen’.

Kan goede kleding ons echt gelukkiger maken?

‘Ja. Denk maar eens terug aan de allereerste keer dat je je als kind verkleedde. Welk gevoel gaf je dat? Of denk aan welk gevoel je krijgt als je een week lang in een joggingpak loopt. Daar word je, als je geen topsporter bent, bijna een beetje depressief van. Toch? Kleding is onze tweede huid. We spreken met kleding een taal. Die taal kan ons helpen de baan te krijgen die bij ons past en zelfs de partner aantrekken die bij ons past. We moeten die taal alleen leren spreken.’

Meer leuke kijk, lees en luistertips vind je hier.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF