fbpx

Leesfeest: boeken met humor over moeder zijn

leesfeest mama is ook maar een mens

Janneke Siebelink is hoofdredacteur Boeken bij bol.com. Voor WENDY online zoekt ze voor de rubriek Leesfeest naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen. Deze week aandacht voor moeders met Mama is ook maar een mens.

De laatste tijd zijn er een aantal erg leuke boeken verschenen voor moeders. Het boek van Suus Ruis en Phaedra Werkhoven bijvoorbeeld. In hun ‘ultieme gids voor moeders die ook nog vrouw zijn’ geven zij scherp maar met een knipoog hun ongezouten mening over de trends op het gebied van opvoeding, mannen, relaties, werk en beauty.

leesfeest mama is ook maar een mensDit boek is voor jou, als je ook weleens helemaal klaar bent met wat je allemaal moet. Als je ook denkt: Mag mijn leven even op pauze? Kunnen ze even die kinderen een dag of wat entertainen? Niet dat wij, Suus en Phaedra, nou meteen het perfecte antwoord voor je hebben, maar we hebben een boek voor je gemaakt met no bullshit. Met al onze verhalen en adviezen die we konden bedenken. Suus als moeder van een 9-jarige, en Phaedra als moeder van vier kinderen in de leeftijd van 19-17-13 en 10. Een boek zonder blad voor de mond.

Aldus het voorwoord van Mama is ook maar een mens: ‘Een boek recht in jouw hart’.

Hier lees je het hele  interview met Phaedra en Suus.

Meer lezen?

Wat ze je niet vertellen over mama zijn – Suus Ruis

leesfeest wat ze niet vertellen over mama zijnSuus Ruis neemt het moederschap heel serieus, maar zichzelf als moeder wat minder. Als schrijver heeft ze deadlines, als moeder heeft ze zo haar verantwoordelijkheden, en al die ballen in de lucht houden valt niet mee. De ene dag gaat het dan ook beter dan de andere. Maar als je je een waardeloze mum voelt, lach je daarom met vriendinnen en spoel je het weg met Chardonnay. Je bent weer gegroeid als moeder, hebt stof voor een leuke column en je kind houdt niet minder van je. Dan weer ben je de perfecte moeder – al zeg je het – zelf met de ultieme traktatie, of een té leuk gesprek met je kind. Wat ze je niet vertellen over mama zijn leest als een trein, zit bomvol herkenbare situaties die een glimlach aan de lezer ontlokken, getuigt van zelfspot, maar bovenal van een grenzeloze liefde van een moeder voor haar kind.

Relax Mama! Voor in de keuken – Elsbeth Teeling

leesfeest relax mamaIedere moeder heeft wel één of twee succesnummers: gerechten die de kinderen altijd eten. Maar met twee recepten heb je nog geen heel weekmenu, natuurlijk. Daarom verzamelde Elsbeth Teeling van de Club van Relaxte Moeders de beste recepten van andere moeders. Hier eet iedereen zijn vingers bij op. Relaxte Mama!

Geef jezelf een break mama – Stefanie Hoogland

leesfeest geef jezelf een break mamaStefanie Hoogland noemt zichzelf meervoudig ambitieus; naast manager en ondernemer is zij getrouwd, moeder van drie kinderen en als vrijwilliger coach bij Bureau Jeugdzorg. Zij vindt dat hoe meer verantwoordelijkheden je hebt, hoe beter je voor jezelf moet zorgen.

 

Perfecte moeders bestaan niet – Diana Koster

leesfeest moedersUit verschillende onderzoeken is gebleken dat jaarlijks zo’n 10- 20% van de zwangeren en jonge moeders depressief of angstig is. Er bevallen in Nederland 180.000 vrouwen per jaar. Dat betekent dat er elk jaar tussen de 18.000 en 22.000 vrouwen zijn wier leven op een negatieve manier wordt beïnvloed door piekeren, angstige of depressieve gedachten en gevoelens. Veel vrouwen denken dat ze de enige zijn die zich zo voelen. Dat zijn ze zeker niet! Voor alle vrouwen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken tijdens deze nieuwe levensfase heeft Diana Koster, VrouwenCoach en Verloskundige, dit praktische (zelfhulp)boek geschreven waarin zij haar kennis combineert met ontroerende praktijkverhalen, humor, positiviteit en oefeningen.

De moed van imperfectie – Brené Brown

leesfeest moeders“Brené Brown, bekend van de bestseller De kracht van kwetsbaarheid, beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie maakte ze twee lijstjes van dingen die bezielde mensen juist wel en niet doen.

Winnen?

Wil jij een tas vol boeken voor moeders winnen? Like ons bericht op Facebook en win! de prijsvraag loopt tot 27 april 2017. Op deze prijsvraag gelden onze voorwaarden.

Tot volgende week!’

Janneke

Janneke Siebelink is Hoofdredacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF