fbpx

Kunst en literatuur komen samen bij Zandsculpturen Garderen; een betoverende ervaring voor de hele familie

Stap binnen in een betoverende wereld waar de bladzijden van je favoriete boeken tot leven komen en je verbeelding vrij spel heeft! Bij Zandsculpturen Garderen op de prachtige Veluwe word je uitgenodigd om deel te nemen aan een onvergetelijke reis door de wereld van literatuur. De nieuwe tentoonstelling staat volledig in het teken van ‘BOEKEN’, een thema dat onze kunstenaars heeft geïnspireerd om de meest adembenemende zandsculpturen te creëren.

Betreed de imposante zandbibliotheek en laat je betoveren door prachtig uitgebeelde verhalen uit diverse genres, variërend van kinderboeken tot literaire meesterwerken en tijdloze sprookjes. Ontdek ‘verloren vrienden’ zoals Dik Trom, Pietje Puk en de schippers van De Kameleon, sta oog in oog met hedendaagse stripfiguren en bewonder zandbeelden van bekende romans en detectives. Van klassiekers tot hedendaagse bestsellers, elk sculptuur vertelt op zijn eigen manier een meeslepend verhaal.

Meer dan alleen zandsculpturen

Maar onze tentoonstelling biedt meer dan alleen zandsculpturen. Wandel door het klaslokaal en leer de letters van het alfabet, duik in oude schoolboeken van rekenen, taal en aardrijkskunde en laat je verrassen door de diverse onderwerpen in de grote zandbibliotheek. Van reizen tot kunst & cultuur, van (non)fictie tot waargebeurde verhalen, van romans tot detectives, onze expositie heeft voor elk wat wils. Ook aan kinder- en stripboeken wordt volop aandacht besteed, waardoor zowel jong als oud ogen tekort zullen komen.

Maar dat is nog niet alles!

Het complete park is prachtig versierd met decoratiemateriaal en adembenemende muurschilderingen. Bovendien wordt ons buitenterrein binnenkort omgetoverd tot een kleurige bloemenzee door de makers van ‘De Grote Tuinverbouwing’, zodat alle zandsculpturen nog beter tot hun recht komen. En wanneer je alle sculpturen hebt bewonderd, kun je op het terrein van De Beeldentuin genieten van een ontspannen moment, tuinideeën opdoen of genieten van een heerlijke lunch of high tea bij Lunchroom de Rozentuin. In deze sfeervolle lunchroom word je bediend door mensen met een verstandelijke beperking, wat bijdraagt aan een warme en inclusieve sfeer.

En voor degenen die nog even willen shoppen, biedt onze twee verdiepingen tellende woonwinkel van ruim 1300 vierkante meter een uitgebreid assortiment voor in en om het huis. Kortom, Zandsculpturen Garderen op de Veluwe is niet zomaar een dagje uit; het is een betoverende ervaring voor de hele familie, waar kunst en literatuur samenkomen om een onvergetelijke herinnering te creëren. Mis deze kans niet en kom langs voor een dag vol magie en verwondering!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF