fbpx

Koel af tijdens de hitte. Ga op strandvakantie in eigen land!

Wat een hitte de afgelopen weken. Nu moeten we niet gaan klagen, het af en toe zeker lekker om in de zon te bakken en te genieten van de zonnestralen. Toch is het huis soms net een sauna en snappen wij heel goed dat een weekje afkoelen aan zee een fantastisch idee is. Helemaal in deze tijd. Geen Costa del Sol, maar een strandvakantie in Nederland. Het klinkt misschien minder tropisch, maar met het weer van de afgelopen tijd voelt dat zeker niet zo!

Waar gaat de reis naar toe?

Geen plaats of dorp in Nederland is hetzelfde. Iedere regio en omgeving heeft een uniek karakter. Met een kustlijn van maar liefst 451 kilometer is dan ook iedere strandvakantie uniek. Gaat jouw voorkeur naar een vakantie op een Waddeneiland, waar je geniet van de Waddenzee die niet voor niets onderdeel is van de Werelderfgoedlijst van UNESCO, of gaat je voorkeur toch uit naar een sportieve watersportvakantie aan de Zeeuwse kust. Wat je ook zoekt. Je vindt het in Nederland. Wij geven je drie tips voor drie totaal verschillende strandvakanties in Nederland.

Hollandse gezelligheid

Als je van gezelligheid houdt moet je zeker Scheveningen overwegen voor je strandvakantie. Iedereen kent natuurlijk de pier in Scheveningen. Naast de pier vind je ook een superleuke boulevard met gezellige winkeltjes en een tal van strandpaviljoen. Zoals je hoort enorm veel mogelijkheden voor dagjesmensen, maar ook zeker voor een langer verblijf. Even genoeg van het strand? Geen probleem! In no-time sta je in het centrum van Den-Haag. Lekker een dagje shoppen of een filmpje pakken is dus zo gedaan.

Zeeuws genieten

Door de ligging nabij de grote steden kan het op stranden als Zandvoort en Scheveningen vaak erg druk zijn door de dagjesmensen. Niet iedereen houdt hiervan. Er zijn gelukkig genoeg alternatieven als je het liever rustig aan doet, bijvoorbeeld in het mooie Zeeland. Oké, ook in Zeeland kan het druk zijn. Het is een populair gebied die vooral onze oosterburen goed weten te vinden. Toch is er door de lange kustlijn genoeg ruimte voor iedereen en doet het in vergelijking met de zojuist genoemde stranden heerlijk rustig aan. Zo heeft Vrouwenpolder een strand met een kustlijn van 24 kilometer, waardoor iedereen een plekje kan uitzoeken. Hou je van rust. Ga voor een vakantiehuis in Zeeland en kom Zeeuws genieten.

Rust en Ruimte op de Wadden

Het ultieme eilandgevoel ervaar je op de wadden. Het strand is altijd om de hoek en mocht je toch eens iets anders willen doen is er zo veel te beleven. Wandelen op het wad is bijvoorbeeld een unieke manier om de regio te ontdekken. Tot je knieën in het slib op pad met een gids. Goed doorlopen voordat het weer vloed wordt.

Kortom. Genoeg te beleven en voor ieder wat wils. Zoek tijdens de hete dagen vooral de verkoeling op. Hiervoor hoef je echt niet naar de Middellandse zee. Boek een vakantiehuis aan de Nederlandse kust en zoek de koelte op.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF