fbpx

Klusjes waar je tegenop ziet, maar die perfect zijn om te doen tijdens de koude dagen!

Klusjes doen en je huis onderhouden is helaas een taak die altijd zal blijven en terugkeren. Daarom kunnen veel mensen er heel erg tegenop zien om hieraan te moeten beginnen. Toch geeft het veel rust in je hoofd als je deze klusjes een keer goed aanpakt. Kies een koude regenachtige dag uit en ga lekker even aan de slag. Achteraf heb je gegarandeerd een voldaan gevoel. Lees in deze blog vier klusjes waar je geen zin in hebt, maar die wel belangrijk zijn om eens in de zoveel tijd te doen.

De waterkoker ontkalken; voorkom aanslag en heb er langer plezier van

Een klusje dat vaak over het hoofd wordt gezien is het ontkalken van de waterkoker, toch is het heel belangrijk om regelmatig te doen. De waterkoker ontkalken zorgt er namelijk voor dat het apparaat langer mee zal gaan. Wanneer veel kalk zich ophoopt gaat dit namelijk in de waterkoker zitten, wat niet erg goed is. Ook wordt de kwaliteit van het water heel veel slechter als er veel kalk in de waterkoker zit. De kalk komt door mineralen die in het water zitten. Hierdoor komen de verwarmingsonderdelen verstopt te zitten en de waterkoker zal het minder goed doen. Ontkalk de waterkoker dus regelmatig om de levensduur te verlengen.

Het schoonmaken van de afvoer: tegen verstoppingen en vervelende geuren

Een klusje waar veel mensen tegenop zien is het schoonmaken van de afvoer. Vaak is het al te laat wanneer dit gebeurt en zijn er al vieze geuren ontstaan vanuit de afvoerputjes. Gebruik een sterk product van bijvoorbeeld HG om de afvoer te ontstoppen. Het schoonmaken van afvoeren in huis is heel belangrijk om van tevoren te doen, om ontstoppingen dus te kunnen voorkomen. Je kunt dit doen door heet water in combinatie met bakpoeder en azijn in de afvoer te gooien. Hierdoor wordt hij van binnen gereinigd en zijn er minder snel verstoppingen. Het gebeurt nogal snel dat haren, vet en vuil zich ophoopt in de afvoerbuis, en daarom wil je hem dus graag regelmatig behandelen.

Verwijder kalkaanslag op de tegels van de badkamer

Een ander niet zo’n fijn klusje is het verwijderen van kalkaanslag op de badkamertegels. Toch helpt het om het regelmatig te doen, om grote ophopingen te voorkomen. Zo kan een hoop kalk gaan zorgen voor schimmel. Natuurlijk wil je geen schimmel in de ruimte waar je jezelf doucht en schoon maakt. Ook is schimmel erg slecht voor je gezondheid. Zorg er dus voor dat je kalkaanslag verwijderd wordt met een speciaal product of met een mengsel van azijn en water. Neem de douchekoppen af, de kraan en de tegels. De hele look zal schoner worden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF