fbpx

Kleuren in je interieur: welke kleur past bij jou?

Iedereen is anders. Zo heeft bijvoorbeeld Laura uit Amsterdam het liefste een fel roze muur, maar wordt haar moeder altijd knettergek van deze kleur als ze op bezoek komt. Die wilt het liefste gewoon een witte muur, lekker rustig. Kleuren hebben echt invloed op je humeur, dit kan je ook zeker toepassen in het huis. Welke kleur past het beste bij jou?

Van veel kleuren is meestal wel duidelijk welke werking en gevoelens ze opwekken. Zo is groen heel rustgevend omdat het ons doet denken aan de natuur, staat rood voor passie en is geel de kleur van vrolijkheid. Je moet echt even kijken naar jezelf, welke kleur ben ik? Welke kleur past bij hoe ik mij voel of wil voelen. Dit is uiteraard voor iedereen anders. Woon je samen dan kan je het beste niet alles maar in een kleur doen, zorg dat er ook wat rustigere elementen in terugkomen. Zo voelen jullie je allebei fijn thuis. Maar dat is natuurlijk voor latere zorg, want welke kleur wil je als basis? Passen één van deze 8 kleuren bij jou? Dit is wat ze over je zeggen!

1. Blauw

Blauw is een erg rustgevende kleur, dit komt waarschijnlijk vooral door de verbinding met een helder blauwe lucht en de zee. Twee elementen waar mensen rustig en gelukkig van worden. Veder is deze kleur een inspiratie van creativiteit en bevordert het je denkvermogen. Een kleur die mannen vaak ook thuis laat voelen. Waar blauw een kleur is van rust, is het ook een kleur die in contact staat met depressieve gevoelens, vandaar ook het gezegde “I’m feeling blue.” Dus mocht je last hebben van deze gevoelens dan is deze kleur vermijden misschien een aanrader.

2. Geel

De kleur van de vrolijkheid! Gele dingen wekken vaak optimisme op en zorgen voor een gevoel van zelfvertrouwen. Deze kleur staat in contact met de zon, en wie wordt er nou niet blij van een warm zonnetje op een zomerdag. Deze kleur zou ook perfect zijn in een werkkamer omdat geel vaak stimulerend werkt voor de concentratie. Natuurlijk is geel niet voor iedereen, maar geel hoeft niet altijd ‘Ikea geel’ te zijn. Denk ook aan mosterdgeel, honinggeel en oker!

3. Rood

Rood kan uiteraard niet ontbreken, de kleur van de liefde en passie. Als je deze kleur goed gebruikt kan het een echte boost geven aan je kamer! Rood zorgt ook vaak voor energie, daarom zouden wij niet aanraden fel rood in de slaapkamer te gebruiken. De hele nacht wakker liggen is natuurlijk niet de bedoeling ;-). Maar er zijn uiteraard uitzonderingen, wijnrood of bordeaux kan je kamer een geweldige look geven. Een paar mooie rode accessoires in je huiskamer in combinatie met zwart, aardetinten en wit kunnen al zoveel goeds doen!

4. Roze

Een hele lieve kleur, een kleur die echt verbonden staat met romantiek. Je wordt er blij van. Verder staat deze kleur voor zekerheid en onbezorgdheid, iets wat je zeker zoekt in je huis. Thuis kan je lekker jezelf zijn en wil je je veilig voelen. Dus roze is dan zeker een aanrader voor de slaapkamer en woonkamer, de ruimtes die je het meeste opzoekt om tot rust te komen. Ga bijvoorbeeld voor een roze velvet bank. Kijk ook eens voor roze interieur inspiratie naar lila of lavendel, twee prachtige kleuren met een roze tint!

5. Groen

Zoals al eerder genoemd, echt een kleur die in contact staat met natuur. Met rust en harmonie. Deze kleur werkt vaak ook voor een goede balans in je woning en bevordert groen een goede relatie, ja echt! Gebruik wel kleuren die je tegen komt in de natuur omdat het anders misschien juist weer heel onnatuurlijk voelt. Appeltjes groen, olijfgroen of bijvoorbeeld mosgroen staan prachtig in huis, en kunnen worden toegepast in elke kamer.

6. Bruin

Aarde tinten staat voor gezelligheid en warmte en maken je huis knus. Je voelt je erdoor erg op je gemak en dat is natuurlijk heerlijk thuis. Denk vooral aan zandkleuren, beige of koffiebruin. Dit in combinatie met geel en rood is een geweldige match. Ook voel je je sterker en zekerder door deze kleur. Ook leuk om te weten is dat de kleur van het jaar Spiced Honey heet en perfect past in deze categorie. Helemaal trendy en geweldig te combineren!

7. Zwart

Zwart is officieel natuurlijk geen kleurtint, en wordt vaak gebruikt om kleuren donkerder te maken. Toch kan deze kleur echt niet worden weggelaten. Deze kleur wordt net als wit gebruikt in zoveel woningen. Een zwarte kleur op de muur wordt niet altijd aangeraden omdat het een ruimte kleiner kan laten voelen. In een grote ruimte kan wel natuurlijk, om de kamer wat knusser te laten voelen. Als je goed gebruikt maakt van zwart kan het zorgen voor een rustige en elegante uitstraling.

8. Wit

Ja, ook deze kleur mag zeker niet genegeerd worden. Vooral omdat het grootste deel van de muren in huizen een witte kleur heeft. Wit staat voor rust en reinheid, denk maar aan trouwjurken. Een huis met witte muren zorgt er voor dat je kamer wat ruimer voelt. Het is wel goed om kleuren toe te voegen aan een witte basis, je wilt natuurlijk niet zo’n “ziekenhuis” gevoel krijgen in huis. Gelukkig is wit in principe te combineren met alles, dus kijk bij de kleuren hierboven voor het vinden van je perfecte match!

Nou, dit moet jullie wel een handje op weg helpen bij het kiezen van kleuren in jouw huis. Benieuwd welke kleuren Monique Smit heeft gekozen voor haar Volendamse huisje? Bekijk de video hier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF