fbpx

Klaar voor verandering? Dit zijn de voordelen van de wasstrips van Briters

Kleine wasjes, grote wasjes, gooi ‘m in de wasmachine. Het leven bestaat sommige ochtenden alleen maar uit wasjes draaien, zodat het hele gezin weer een schone kledingkast heeft. Maar wat nou als dat ook biologisch afbreekbaar en plastic-vrij kan? Dan maak je er toch zelf een feestje van? Voor deze blog testte team Wendy de wasstrips van Briters.

Wasstrips klinkt misschien nieuw voor je. Het is een vervanging van wasmiddel uit een fles of uit een capsule, deze wasmiddelstrips zijn namelijk in de vorm van een doekje die je bij de was doet. Veel makkelijker op te bergen dus, in plaats van die grote flessen die overal in de weg staan. In de wasstrips van Briters is alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten en dat merk je.

Duurzamer

Het geeft meteen een goed gevoel als je deze strips in de wasmachine doet in plaats van wasmiddel. Én dan hebben we het er niet alleen over dat het een nieuwe ervaring is. Maar dit product is ook veel beter voor het milieu. Wasstrips van Briters bevatten namelijk geen microplastics, zijn lichter dan een normaal wasmiddel en niet verpakt in plastic. Ideaal voor als je wat bewuster en duurzamer door het leven wil gaan. En dan zou je denken, dat is ook wel aan de prijs te zien. Maar het tegenovergestelde is waar. Deze wasstrips zijn betaalbaar. Dat is dus geen excuus om ze te laten liggen!

Tip

Het is in het begin even wennen, als je gewend bent aan die sterke geuren van je wasmiddel, want de wasstrips bevatten een milde geur. Maar daar is een hele makkelijke oplossing voor. Door wat etherische olie op de doekjes te doen en/ of deze strip vervolgens in het laadbakje van de machine te doen, krijg je een heerlijke geur. Voordeel: je kan bij elke was een ander geurtje kiezen!

4 weetjes om wassen nog leuker te maken

1 Was met de trommel vol

Wist je dat je was er schoner uitkomt zodra je de trommel helemaal vol gooit met was? Bij gevoelige kledingstukken kun je de trommel het beste tot de helft vullen.

2 Verbrand calorieën met wassen

Wassen is nog nooit zo leuk geweest! Volgens onderzoek verbrand je namelijk zo’n 146 calorieën per uur. Gemiddeld wassen Nederlanders 2,9 keer per week. Dat is makkelijk meegenomen.

3 Laat het wat langer zitten 

Wanneer de was klaar is, denk je misschien dat je het meteen eruit moet halen om om in de droger te doen of om op te hangen. Maar niks is minder waar. Je kunt de was namelijk twaalf uur in de machine laten zitten zonder dat het gaat stinken of kreuken. Relax dus nog maar even!

4 Was zonder luizen 

Het klinkt verleidelijk, de temperatuur van je wasmachine lager zetten door deze energieprijzen. Maar na een paar keer koud wassen, kan er vetluis ontstaan. Het is geen echte luis, maar een zeepbacterie. Je was komt er niet fris uit en het kan grijze vlekken achterlaten op je kleding. En dat wil je natuurlijk niet hebben! Het blijft dus opletten op de temperatuur.

Aanrader

Al met al zien wij alleen maar voordelen van de wasstrips van Briters. Het is makkelijk in gebruik, neemt weinig ruimte in én is ook nog eens goed voor het milieu. Bij de volgende wasbeurten zullen we experimenteren met de etherische oliën, maar voor nu is de milde geur ook prima. Onze tip, probeer het vooral eens uit.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF