fbpx

Kijktip: jeugdsentiment met de nieuwe Netflix-serie Dirty Lines

Heb jij de nieuwe Netflix-serie Dirty Lines al ontdekt? Een te leuke Nederlandse serie die voor iedereen die tiener was in de jaren tachtig herkenbaar zal zijn. Met geweldige scenes over het wilde leven van Amsterdam uit de jaren tachtig (met natuurlijk de opkomst van de Roxy). Wat ons betreft de tip voor dit weekend!

Het verhaal draait om het telecombedrijf Teledutch, die de eerste sekslijnen in Nederland op de markt brengt en daar stinkend rijk van wordt. Maar dan gaat het natuurlijk helemaal mis als het geld en de roem de eigenaren, de broers Frank en Ramon Stigter, naar het hoofd stijgt. De broers ontdekken de coke, geven kapitalen uit aan bezoekjes aan Yab Yum en omdat Frank niet kan kiezen tussen een Porsche en een Ferrari koopt hij ze maar allebei. De boekhouder van het bedrijf wordt bewierookt door de Baghwan (kennen we de Baghwan-discotheek op de Amsterdamse Wallen nog) en sluist zonder dat de broers het doorhebben een miljoentje door naar de sekte. Als de Belastingdienst uiteindelijk op de stoep staat blijkt er nog weinig geld over.

Seks

Hoofdpersoon van de serie is de psychologiestudente Marly Salomon, mooi gespeeld door Joy Delima. Ze begint als bijbaantje met het inspreken van seksbandjes en wordt al snel meegezogen in de snelle en wilde wereld. Mooie rollen zijn er ook voor Charlie Dagelet, Abbey hoes, Julia Akkermans en Benja Bruijning. En passant krijgt de kijker veel mee over de vrouwelijke seksualiteit. Hoogleraar Ellen Laan, die begin dit jaar overleed aan de gevolgen van borstkanker en bekend werd met haar baanbrekende onderzoek van hoe vrouwen seksualiteit beleven, was betrokken bij de ontwikkeling van de serie en we zien de vrouwen in de serie nogal eens onbevredigende seks hebben omdat de mannen blijkbaar niet weten wat vrouwen lekker vinden. Het wordt met humor gebracht en dat maakt de scenes heel komisch.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF