fbpx

Jennie Lena brengt haar eerste album uit na The Voice en wij mogen haar nieuwste videoclip in première laten gaan!

Jennie Lena, voor velen een bekend gezicht uit The Voice of Holland. In 2015 deed zij mee aan deze talentenjacht en wist ze het tot de finale te schoppen! Maar daarna heeft Jennie niet stil gezeten. Haar nieuwste album ‘To be honest’ is in oktober uitgekomen. Tweeënhalf jaar heeft ze eraan gewerkt en wat is ze trots op het album met nummers die recht uit haar hart gekomen. Stuk voor stuk eerlijke nummers. Wij interviewden Jennie over haar nieuwe album én wij mogen vandaag haar nieuwste videoclip ‘These arms‘ in premiere laten gaan. Wat een eer!

Een nieuw album… Vertel ons alles!

‘Veel mensen zullen mij kennen van The Voice. Daarna werden mij eigenlijk veel nummers aangeboden die heel erg vanuit een concept bedacht waren, bijvoorbeeld wat een hit zou kunnen worden. Maar ik had eigenlijk niks met die nummers. Ik had het idee dat het allemaal niet bij mij paste. Ik heb netjes bedankt en ben naar Los Angelos en New York vertrokken om aan mijn nieuwe album te werken. Samen met allemaal toffe mensen heb ik nummers geschreven die gewoon vanuit mij komen.’

https://www.instagram.com/p/BpbolGACVnN/?utm_source=ig_web_copy_link

Wat kunnen wij verwachten van jouw album?

‘Je moet als artiest toch jezelf geven in je nummers en wie kan die nummers dan beter schrijven dan ikzelf? Zodoende heb ik dat gedaan. Het zijn tien heel persoonlijke nummers geworden die gaan over dingen die ik meemaak in mijn leven. Het zijn tien nummers met tien verhalen. Ik ben er heel trots op. Het is heel soulfull. Daar houd ik heel erg van. Ook houd ik wel van toffe hiphopbeat, dus ook die zitten erin. Én koren… I love it. Er zitten ook gospelkoren in. Het is een heel dynamisch album geworden waar ik heel trots op ben.’

Waarom heb je in LA en NY aan je album gewerkt?

‘Je hebt natuurlijk ook hartstikke goede muzikanten hier, daar ging het niet per se om. Tijdens the Voice ben ik echt viraal gegaan en toen kreeg ik ook aanbiedingen vanuit het buitenland om met mensen te werken. Het leek me ook tof om even helemaal op een nieuwe plek te zijn met allemaal nieuwe inspiratie in plaats van dat ik thuis zit en de afwas zie staan. Dan zit je toch gewoon in een andere mind state. Het leek me gewoon gaaf om dat avontuur aan te gaan.’

Jennie Lena

Foto: Alejandra Sone

Wat betekent het album?

‘Ik ben er een tijdje mee bezig geweest, maar ik wilde absoluut niet iets gehaast maken. De titel van het album is op verschillende manieren interpreteerbaar. Je kunt het interpreteren dat ik naar mezelf eerlijk ben en echt heb geluisterd naar mijn gevoel en wat bij mij past. Het belangrijkste is gewoon bij mijn eigen gevoel blijven. De nummers zijn ook allemaal honest. Het zijn toch allemaal verhalen uit mijn leven en ik denk dat veel mensen zich daar ook mee kunnen identificeren.’

Hoe is jouw leven verandert sinds The Voice?

‘Bij The Voice werd ik een beetje geïntroduceerd als achtergrondzangeres van Anouk. Maar ik deed natuurlijk veel meer. Ik ben al tien jaar fulltime zangeres en heb ook al twee albums uitgebracht voordat ik meedeed aan The Voice. Die zijn nu al acht en tien jaar uit, alleen is het nooit echt opgepakt. Mensen moeten gewoon weten dat je bestaat. Daar was the Voice gewoon een heel goede springplank voor. Dit is nu mijn eerste album na The Voice. Het voelt wel een beetje als een debuutalbum. Die andere albums zijn ook al acht en tien jaar geleden.’

https://www.instagram.com/p/Bo_wI-8i2RU/?utm_source=ig_web_copy_link

In welk opzicht ben je gegroeid?

‘Ten opzichte van mijn vorige albums, denk ik dat ik volwassener ben geworden. Ik heb natuurlijk ook veel meer meegemaakt en ik denk dat je dat aan mijn stem en songwriting hoort. Verder ben ik ook gewoon een groot kind gebleven, haha.’

Welke song heeft de meest speciale betekenis voor je?

‘Ik denk “These Arms”, die jullie vandaag in première mogen laten gaan. Daar ben ik heel blij mee. Die heb ik eigenlijk geschreven naar aanleiding van een jeugdvriend van mij die zichzelf van het leven heeft beroofd. Heel heftig en dat heeft mij ontzettend geraakt. Het lied “These Arms” is eigenlijk geschreven uit de machteloosheid die ik toen gevoeld heb. Als ik wist wat er zich bij die persoon vanbinnen afspeelde, dan was hij zo welkom geweest met alles. Toch wilde ik de videoclip minder heavy maken. Je ziet eigenlijk een mini-me: zij is mij en ik ben haar. Het belichaamt eigenlijk het verlangen van een thuiskomen. Ik hoop dat iedereen die clip net zo gaaf vind als ikzelf.’

Première video

YES! Wij mogen haar nieuwste videoclip in première laten gaan, dus bekijk ‘m hier!

Tour!

Jennie gaat uiteraard touren met haar nieuwe album en jij kunt hierbij zijn! Kijk hier voor meer informatie. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF