fbpx

Jan Versteegh vertelt over zijn familiebanden

Multitalent Isa Hoes fotografeerde voor ons familienummer verschillende BN’ers die je de komende tijd niet mag missen. We vroegen hen naar hun familiebanden. Vandaag is het de beurt aan Jan Versteegh: ‘Ik ben supergelukkig met mijn dochter.’

Jan Versteegh is te zien…

… in Jan Wordt Vader, vanaf 6 december wekelijks bij BNNVARA. ‘Twee dagen nadat ik wist dat ik vader zou worden, kreeg ik het idee voor dit programma. Ik zat met veel vragen en onzekerheden over het vaderschap. Toen dacht ik: als ik die heb, geldt dat vast voor meer aanstaande ouders.’ Jan volgt in het programma cursussen, is bij een bevalling en spreekt bekende vaders. ‘Zij waarschuwden me al voor chronische vermoeidheid. Inderdaad: vanochtend stond ik om halfdrie een poepluier te verschonen. Voortaan ben ik altijd moe en nooit meer zorgenvrij. Maar ik ben supergelukkig met mijn dochter.’ Het programma gaat nadrukkelijk over vader worden en niet over vader zijn. ‘Daarom hebben we maar één opnamedag gehad na Lulu’s geboorte. Overigens is mijn vrouw Dieuwertje ook voor het eerst in beeld te zien. Ze vond het zo’n mooi document voor onze dochter dat ze toch instemde.’

Waar en hoe vier je kerst?

‘Met familie. Dit jaar doen we dat voor het eerst bij mij thuis. Dieuwertje en ik wonen nu nog tweehoog op 46 vierkante meter met baby en kat, maar we verhuizen naar een groter huis waar eindelijk ruimte is voor een kerstboom. Mijn schoonfamilie komt ook. Dat zijn geweldige mensen. Ik heb er weer ontzettend veel zin in.’

Hoe zijn jouw familiebanden?

‘Heel hecht. Zeker nu mijn ouders voor het eerst opa en oma zijn geworden. Ze vinden het allebei zo leuk! Hiervoor zag ik ze eens in de drie à vier weken. Nu hebben ze allebei gezegd: “Mag ik elke week langskomen?” Natuurlijk! Je hoeft niet eens te bellen. Mijn vader roept al jaren dat hij opa wil worden. Gisteren zag ik hem nog met zijn slapende kleindochter op zijn arm zitten, volkomen gelukkig. Zo mooi. Mijn broer en zus vinden het ook fantastisch.’

WENDY #17 nu verkrijgbaar

Lees meer van WENDY#17, die nu in de winkels ligt.

wendy 17WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF