fbpx

Interview met The Talent Project finaliste Anouk Schottink over haar avontuur. Waar ligt haar kracht?

Hebben jullie Anouk Schottink (21) al zien stralen tijdens ‘The Talent Project’ dat iedere vrijdagavond wordt uitgezonden op RTL4? Deze vrouwelijke zangeres werd voor maar liefst 100 dagen gecoached door een team van professionals. En met succes, want met haar sterke en onderscheidende persoonlijkheid staat ze op vrijdagavond 26 oktober in de finale. Wij waren erg nieuwsgierig naar haar kracht en mochten haar een aantal verdiepende vragen stellen. Heel veel leesplezier!

Waarom heb je gekozen voor The Talent Project?

‘Omdat ik met dit programma de mogelijkheid krijg om me te verbeteren en me verder te ontwikkelen in mijn zangkwaliteiten. In dit programma wordt er een selectie gemaakt van zangers en zangeressen die potentie hebben om een professionele zangcarrière op te bouwen. Je hoeft dus nog niet alles te kunnen. Voor mij is The Talent Project de perfecte basis om mijn droom als zangeres te verwezenlijken.’

Vroeger ben je vrij veel gepest en dan lijkt het toch al een hele overwinning om op dit bijzondere podium te staan. Hoe voelde je je voor de eerste keer op dit podium?

‘Ja, dat klopt. Ik voelde me onwijs sterk. Het voelde werkelijk alsof ik al een groot deel van mijn onzekerheid had overwonnen. Vroeger heb ik het best zwaar gehad en dat ik toch de kracht heb gevonden om op dit podium te mogen staan, geeft mij onwijs veel energie. Op dat moment dacht ik: ‘Ik ga het gewoon doen! Ik ben trots op wie ik ben en het maakt mij niet meer uit wat een ander over mij denkt of zegt.’ Dat geeft onwijs veel motivatie om verder te werken. De eerste stap was zwaar, maar al met al is deze reis het waard geweest.’

Welke emoties kun je kwijt in zingen?

‘Eigenlijk komt muziek met emotie. Ik voel iets en daarin leg ik mijn muziek. Als ik mezelf bijvoorbeeld heel verdrietig of juist blij of heel verliefd voel, dan zet ik mijn woorden op papier en begin ik met zingen. Zoals ik praat over mijn gevoel, zo zing ik ook.’

Wat waren de reacties van de mensen om je heen toen je de sterren van de hemel zong tijdens je eerste optreden?

‘Die waren fantastisch. Ik kreeg honderden reacties van zowel mijn school als van familie en vrienden. Er kwamen zelfs onwijs veel positieve reacties binnen via social media. Iedereen was laaiend enthousiast. En misschien klinkt het cliché wat ik nu ga zeggen, maar door de support van mijn lieve familie, vrienden en de rest van heel Nederland, had ik me nooit zo’n sterke vrouw kunnen voelen zoals ik me nu voel. Mijn vriend bracht mij heel vaak naar de academy en mijn ouders steunen me enorm. Daardoor voel ik me nog zekerder van mezelf en dat gevoel is buitengewoon.’

Wat doen de coaches samen met jou met de opbouwende kritiek van de jury?

‘Dat wordt toegepast en daar werken we hard aan. Binnen zeven dagen probeer ik het verschil duidelijk zichtbaar te maken ten opzichte van mijn vorige optreden. Waarin artiesten een aantal jaren de tijd krijgen zichzelf te ontwikkelen, doe ik het in een week. De jury ziet dat ik de potentie heb om er in zo’n korte tijd een complete show van te maken met alle technieken van dien. Daarom pak ik het positief op en dat zal heel Nederland ook komen te zien. Jullie worden omver geblazen tijdens de finale. Het wordt een mooie show!’

The Talent Project finale

Het moment dat Anouk geselecteerd werd voor de finale. Foto: William Rutten.

Op vrijdag 26 oktober sta je in de finale van The Talent Project. Hoe heb je de weg naar de finale ervaren?

‘Onwijs positief! In dit programma vorm je een team met de coaches en met de mensen achter de schermen. Tijdens de coaching sessies wordt er een spiegel voorgehouden waardoor je jezelf effectief kunt ontwikkelen. Door de tips en tricks die ik krijg zie ik waar mijn sterke punten liggen en waarin ik nog kan groeien. Samen met hun heb ik heel hard gewerkt om te staan waar ik nu sta. Door het programma en de mensen daaromheen, dus ook mede door het publiek, kun je jezelf overstijgen.’

Zijn er waardevolle vriendschappen ontstaan tijdens dit hele avontuur?

‘Ja, zeker! Dat staat vooropgesteld binnen de academy. Ik heb heel veel mensen ontmoet die dezelfde droom en passie hebben als ik: een zangcarrière. Dus die klik was er al vanaf het eerste moment. Er zijn een aantal mensen waarmee ik mooie en unieke momenten heb beleefd. Buiten de academy doen wij dus ook veel leuke dingen. We hebben onwijs veel werkpret waarbij er natuurlijk erg hard gewerkt wordt, maar er wordt ook zeker veel gelachen. Dat is voor mij onder andere de sleutel tot mijn succes. Ik geniet ervan!’

Waar ligt jouw kracht?

‘In mijn vocale. Mijn stem is erg sterk. Ik heb een groot bereik, maar ik kan ook subtiel en laag zingen. Ik heb snel door hoe ik mijn stem kan gebruiken doordat ik de technieken snel oppak. Het is eigenlijk een spier die je traint. Je lichaam onthoudt hoe je die spier moet gebruiken en uiteindelijk wordt dat een natuurlijk proces.

Wat mij bijzonder maakt is de combinatie van deze punten en mijn gevoel die ik in de muziek leg. De gebeurtenissen die zich afspelen in een lied beschrijf ik met veel passie. Van binnenuit breng ik mijn verhaal naar buiten waardoor ik het publiek meeneem. Daar ligt mijn kracht!’

En dat is te zien! Hieronder kun je haar optreden bekijken dat Anouk tot de finale heeft gebracht.

Waar wij erg benieuwd naar zijn is wat jou nou echt gelukkig maakt. Op welk moment ervaar jij de essentie van het geluk?

‘Daar kan ik heel kort over zijn… samen zingen met andere mensen! Dan ontstaat er communicatie op een muzikaal niveau. Daardoor wissel je woorden uit zonder te praten, maar door te zingen. Dan ontstaat er magie en creëer je een hechte en waardevolle band. Je leert elkaar kennen op een hoger niveau. En jezelf één voelen met mensen die dezelfde interesses delen maakt gelukkig.’

Hoe ga je de finale in?

‘Als een power vrouw! Ondanks er nog een hele wereld voor mij open ligt, vind ik het erg jammer dat deze ervaring bijna is afgelopen. Ik ben vooral mega trots op mezelf, maar ook op de mede kandidaten en niet onbelangrijk, het publiek! Door dit programma heb ik mezelf nog beter leren kennen. Voor mijn gevoel was ik nog een meisje toen ik de academy binnen kwam. Tijdens mijn reis heb ik me ontwikkelt tot een volwassen vrouw. Ik ga dus met heel veel confidence dat podium op, maar ik blijf natuurlijk wel mezelf! Ik ga de finale rocken!’

Wat zal Anouk voor ons in petto hebben tijdens de finale? Op vrijdagavond om 20:30 uur op RTL4 kun jij Anouk zien schitteren op het podium van The Talent Project. Wij kunnen niet wachten, spannend!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF