fbpx

Interview met Rossana Kluivert: ‘We hebben een missie en we moeten dit met elkaar aanpakken!’

‘Rossana Kluivert On A Mission’ is Rossana haar nieuwe real-life serie waarin ze het straathondenprobleem in Curaçao probeert aan te pakken. Rossana is al tientallen jaren bezig met het redden van straathonden over de hele wereld. Ze heeft een duidelijke missie: binnen tien jaar een dog rescue center opzetten samen met vrijwilligers en haar familie! Met haar grote hart wil Rossana het liefst iedere straathond helpen. Helaas zijn dat er teveel, maar met haar nieuwe TLC programma probeert ze iedereen aan te sporen haar te helpen! Wij hebben haar geïnterviewd over haar nieuwe programma en zijn er super van onder de indruk! 

De show is begin deze maand gestart. Wat zijn de reacties?

‘De reacties zijn superleuk ja! Ik doe dit natuurlijk al jaren, mensen om mij heen die weten dat, maar nu is het voor een veel groter publiek. Je merkt nu dat er na een uitzending onwijs veel reacties binnen komen op de Kluivert dog rescue center Instagram, waar ze me echt meteen vragen of ze ons ergens mee kunnen helpen. Dat is super mooi, want deze show is niet zomaar een tv programma over (ik zeg maar wat) verbouwen… hier zit echt een dubbele lading achter! We hebben een missie en we moeten dit met elkaar aanpakken! De reacties na afloop zorgen voor veel positiviteit. Hierdoor weten we weer dat we niet alleen staan in deze missie.’

Dus de donaties en de vrijwilligers zijn sinds de lancering gegroeid?

‘Ongelofelijk veel mensen willen een hondje adopteren en zijn op zoek. Dit programma opent de ogen bij mensen waardoor ze denken van Oh ja! Zo kan het dus ook nog! Hoe mooi is het als mensen zich er bewust van worden en door dit programma bij een stichting een straathondje een tweede kans in het leven geeft. Maar de afleveringen die nu zijn geweest, dus de eerste twee, gaan voornamelijk over de introductie van ons gezin. Wat we doen en hoe we deze actie willen opzetten. Na deze afleveringen ga ik naar Curaçao en dan krijg je te zien hoe de situatie daar nou echt is. Ik ben benieuwd hoe iedereen dan gaat reageren.’

https://www.instagram.com/p/Bn1TNksHd-8/

Wat zijn je plannen voor 2019?

‘Alles moet nog beginnen eigenlijk. De droom is natuurlijk een dog rescue center opzetten en binnen 10 jaar de sleutel van het center weer inleveren en afbouwen. Maar er zijn meer dan twintigduizend straathonden op Curaçao, waarvan ik veel beelden doorgestuurd krijg van uitgehongerde nestjes. Dat zijn gewoon gruwelijke beelden om te zien. De enige oplossing is massaal de honden steriliseren, want dat is uiteindelijk het enige wat helpt. Sterilisatie en educatie is ons plan, en dat kost ook nog eens zo ongelofelijk veel geld. Laten we gewoon beginnen bij het begin!’

Hoe reageren de mensen op Curaçao hierop? Worden ze er zich bewuster van?

‘De mensen op Curaçao weten het, je kunt er ook niet omheen. De bewoners zijn ook vaak ernstig wanhopig. Over het algemeen merk ik dat bewoners nu naar me toe rennen als ze me zien. Ze vragen aan mij of ik de honden op hun terrein kan meenemen en verzorgen. We willen de honden wel helpen maar soms zijn er ook mensen met 43 honden op hun terrein en dat is gewoon veel te veel.’

https://www.instagram.com/p/Bo1WwETHHxH/

Zijn dat de moeilijke momenten?

‘Ja dat is heel zwaar, je wilt ze allemaal helpen maar dat kán gewoon niet. Het zijn keuzes maken en geloof me, het kiezen is onmogelijk, je ziet er 40 uitgehongerd liggen en ik mag er maar één mee terugnemen in het vliegtuig. Maar de honden die ik meeneem, krijgen altijd een fantastische baas. Curaçao is heel ver weg, maar het is wel het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen dezelfde taal spreken, we hebben dezelfde koning, dus het voelt ook echt als een stukje Nederland. Het is mijn lievelingsland en ik kan gewoon niet op het strand liggen als ik weet dat er overal om me heen honden aan het verhongeren zijn.’

Hoe reageerde je gezin erop?

‘Ze doen allemaal mee en dat is heel fijn, maar op vakantie worden ze weleens moe van me. Je zit dan met elkaar in de auto en dan komen we een hondje tegen die we dan meteen van mij moeten volgen. Vervolgens wordt de dierenarts gebeld en is de halve dag alweer om, terwijl de kinderen graag naar het strand wilden gaan. Dat kan soms wat vermoeiend zijn voor de familie.’

https://www.instagram.com/p/BnqpFHmnk2w/

Hoe vind je het om een eigen realityshow te hebben?

‘Ja dat was nog eerst even een dingetje. Eerst hebben we er heel lang over gesproken. Nino (mijn zoon) heeft het bedacht. We krijgen al jaren van mensen aanbiedingen om met onze familie een realityshow te maken, maar daar doen wij niet aan, dacht ik! Door Nino kwam ik erachter dat een show een perfecte tool kan zijn om dit onderwerp onder de aandacht te brengen. Eerst waren we tegen het idee, omdat we niet willen dat mensen bij ons thuis komen, maar uiteindelijk, in het belang van de dieren, hebben we besloten het toch wel te doen. Gelukkig zijn de mensen die over de vloer komen mensen waar we ons super op ons gemak bij voelen.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

‘Ik zou het heel leuk vinden als mensen ook op bezoek kwamen en mee helpen. Ik moet eerlijk zeggen dat het gewoon heel helend is. Op het terrein van het center staat een hele mooie boom waar je prachtig uitzicht op hebt. Toen er op het terrein alleen een stoel stond zat ik daar weleens met Patrick en de hondjes die we net hadden meegenomen. We wikkelden hun dan uit de handdoek en met een bak met water maakten we de hondjes dan voorzichtig schoon. Het moment dat een hondje je dan aankijkt met zijn oogjes is zo een mooi gevoel, de kracht tussen mens en dier. Soms denk ik ook ‘wie helpt wie nou eigenlijk?’ Want die honden helpen mij ook ergens mee, ik kan er niet goed bij wat het is, maar het voelt als een soort rust. Dat moment is gewoon onbeschrijfelijk. Een hond geeft je zó veel dankbaarheid en liefde terug. Ook de verhalen van de mensen die een hond van mij geadopteerd hebben zijn mooi. Na jaren een gezin weer terugzien en dan erachter komen dat het gezin en de hond zo gelukkig met elkaar zijn. Bij mijn center wil ik ook therapieën en trainingen aanbieden met de honden. Ik wil het nog breder trekken, maar je moet natuurlijk klein beginnen en dat kan ik niet alleen!’

Ben je geïnspireerd en wil je nou helpen? Neem dan een kijkje op haar site en doneer!

Vanavond is er om 20:30 een nieuwe aflevering te zien van ‘Rossana Kluivert On A Mission’ op TLC. 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF