fbpx

Interview met Bo Maerten over de nieuwe Netflixfilm F*ck de liefde 2: ‘Superleuke film om te gaan kijken’

Na het succesvolle eerste deel van F*ck de liefde, komt op 20 mei het tweede deel uit op Netflix. Het tweede deel van deze romantische komedie gaat verder waar deel één geëindigd is. Er komt een heleboel gezelligheid in voor, maar de film laat ook de complexe kant van de liefde zien. We spraken actrice Bo Maerten over F*ck de liefde 2.

Hoe was het om Lisa te spelen?

‘Ik vond het leuk om weer de rol te spelen die ik een paar jaar geleden ook al had gespeeld. Verder was ik benieuwd of ik de rol van Lisa weer op dezelfde manier kon invullen als de vorige keer. Vanaf het moment dat ik het script kreeg en de scenes las, voelde ik meteen dit is Lisa. Ik merkte meteen weer dat Lisa eigenlijk een beetje hypocriet is. Ze zegt de hele tijd dat ze iets anders gaat doen, dan dat ze uiteindelijk doet. Dat vind ik heel grappig aan haar karakter.’

Lijk je op Lisa?

‘Lisa is een romanticus, maar ook heel realistisch en dat botst een beetje. Daardoor weet je de hele tijd niet wat ze wil. Hiermee maakt ze het heel erg lastig voor zichzelf. In het eerste deel heeft ze haar avontuurlijke kant ontdekt en in het tweede deel houdt ze dit vast. Zelf lijk ik niet heel erg op Lisa. Ik ben zelf nog nooit op twee jongens tegelijkertijd verliefd geweest. In de eerste film is ze ook heel erg neurotisch, dat ben ik zelf totaal niet. In de tweede film ontdekt ze steeds meer haar avontuurlijke kant en daarin lijkt ze dan wel weer een beetje op mij. Ook dat botsende tussen haar romantische en realistische zelf past niet bij mij. Ik ben dan meer een romanticus.’

Hoe was het om met deze cast te spelen?

‘Ja, ontzettend leuk. Het was fijn om weer een paar dezelfde cast leden te zien, maar ook leuk om wat andere tegenspelers te hebben. Géza speelde nu het personage van Jim. In de vorige film was dit Thijs Römer. Heel jammer dat Thijs dit niet kon doen, maar met Géza was het ook hartstikke leuk. Ik ken Géza ook al vijftien jaar. We hebben elkaar ontmoet in de filmindustrie en zijn daarna altijd vrienden gebleven. Daardoor zien we elkaar ook regelmatig. Sinds toen hebben we nooit meer samengewerkt en bij deze film wel weer. We voelen ons op ons gemak bij elkaar en dat merk je terug in het spelen. Je durft dan meer te doen.’

Hoe was het om een groot deel van de film in het buitenland op te nemen?

‘Ja, heerlijk. De film is vorig jaar in september opgenomen. Nederland was toen nog streng op het gebied van coronaregels en in Spanje waren ze al wat soepeler. Het was fijn om daar even uit te zijn. Verder was het natuurlijk ook superlekker weer. Het is altijd leuk om na een draaidag niet meteen weer naar huis te gaan. Je bouwt sneller een band met elkaar op wanneer je samen op één plek blijft. Na de opnames ga je natuurlijk samen eten en je bent dan eigenlijk continu bij elkaar.’

Komt er eventueel een derde film?

‘Op dit moment zou ik het echt niet weten. Het lijkt me wel heel leuk als er een derde film komt. Ik denk dat in een nieuwe verhaallijn Jim en Lisa op de één of andere manier altijd wel met elkaar verbonden blijven. Verder hoop ik dat het dan weer in het buitenland wordt opgenomen.

Wat maakt het zo leuk om te spelen in een film?

‘In een film doe je dingen die je zelf normaal niet zou doen. Je kan letterlijk dingen spelen die je zelf nooit zou meemaken. Ook kom je op plekken waar je niet zo snel komt. Verder leer je altijd nieuwe mensen kennen. Acteren is voor mij een hele fijne uitlaatklep, omdat je je emoties erin kwijt kan. Acteren wilde ik van kleins af aan al doen. Mijn eerste film was Timboektoe en toen was ik pas veertien. Dat vond ik heel spannend. Eenmaal op de set was ik gelijk verkocht. De sfeer was magisch en het is mooi om te zien dat je samen een eindresultaat maakt, wat mensen uiteindelijk kunnen gaan zien.’

Fotograaf: Kiki ReijnersWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF