fbpx

Hoe kun je je woonkamer wat knusser maken?

De woonkamer is de ruimte in huis waar veel mensen de meeste tijd doorbrengen. Zit jij regelmatig op de bank en vind je dat de ruimte nog wel wat extra gezelligheid kan gebruiken? Met een paar simpele aanpassingen maak je jouw woonkamer knusser.

Kleurtje op de muur

Een hele witte woonkamer kan een beetje saai ogen. Breng daarom een kleurtje aan op de muur. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om één muur in een mooie kleur te verven, zodat deze eruit springt.

Een felle kleur kan soms wat heftig overkomen. Als je graag wilt dat je woonkamer rust uitstraalt, kan je beter voor een neutrale kleur kiezen die goed past bij de rest van je interieur, zoals beige, terracotta of grijs.

Creëer hoekjes

Een zithoek en een eethoek heb je in vrijwel iedere woonkamer. Probeer ze van elkaar te scheiden, bijvoorbeeld met behulp van een room divider, de juiste verlichting of een kast. Zet lampen op verschillende hoogten voor een gezellig effect, denk aan een plafondlamp, staande lamp en een lager lampje op een tafel of in een kast.

En heb je ruimte voor een extra comfortabele fauteuil? Creëer dan een leeshoekje met een boekenkast. Zet de stoel op de plek waar je de laatste middagzon mee kan pakken voor een heerlijk relaxmoment met een goed boek.

Sfeervolle accessoires

Accessoires in huis bepalen voor een groot deel de sfeer. Zonder hier en daar een vaas, kandelaar of een aantal gezellige kussens is je woonkamer best kaal. Zoek daarom sfeervolle accessoires uit. En ze hoeven zeker niet allemaal perfect bij elkaar te passen, variatie maakt het misschien juist nóg huiselijker.

Vooral kussens op de bank en fauteuil maken een wereld van verschil. Je hebt er ontzettend veel keuze in, dus je kan er lekker op los combineren. En wist je dat je tegenwoordig zelfs een mooi warmtekussen kan uitzoeken in allerlei kleuren en stoffen? Dat is dubbel cozy! Daarmee kan je heerlijk warm wegkruipen op de bank in je knusse woonkamer.

Gezellige plantjes

Last but not least, een gezellige woonkamer kan niet zonder plantjes. Varieer tussen grote planten die je op de vloer zet en kleine plantjes in het raamkozijn of op een plank. Deze maken de ruimte helemaal af!

Fijn wonen

In een knusse woonkamer is het fijn wonen. Je maakt van je huis een thuis met de personal touch die je aanbrengt met accessoires, plantjes en een mooie kleur op de muur. Wie nodig je binnenkort bij jou uit voor een lekkere kop thee om je woonkamer te showen?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF