fbpx

HOE GEEF JE EEN COMPLIMENT

Complimentjes zijn altijd fijn. Zowel om te krijgen, als te geven! Er is niets leukers dan een compliment te krijgen over bijvoorbeeld hoe lief je bent of wat voor leuk shirt je aan hebt, vooral als je je niet zo goed voelt die dag. Complimentjes geven heeft niet alleen een positief effect op degene die het compliment ontvangt, door een complimentje te geven krijg jij ook wat extra zelfvertrouwen. Een puur en oprecht complimentje geven is nog een hele opgaven. Het is best moeilijk om een oprecht compliment te vinden voor een ander. Wil jij weten hoe je echt een goed complimentje geeft? Lees hieronder 5 tips over hoe je het beste een complimentje kan geven!

 1. Zeggen wat je denkt

Vind je die dag dat iemand er goed uitziet? Vertel het! Niets is leuker dan spontaan een complimentje ontvangen en het is een win-winsituatie, want niet alleen heb jij iemand een fijn gevoel bezorgd, maar ook is het goed voor je eigen zelfvertrouwen.

2. Meen het

Wanneer jij in je eigen compliment gelooft en het ook echt meent, komt het veel oprechter en eerlijker over. Het complimentje vloeit er dan ook sneller uit in plaats van dat het te geforceerd over komt.

 3. Wees specifiek en creatief

Wanneer je origineel en specifieker bent, komt je compliment vaak beter bij een ander binnen, waardoor je je doel van het geven van het compliment goed bereikt!

4. Hoe ontvang je zelf een compliment?

Als je weet hoe je zelf een compliment ontvangt, kun je daar goed op reflecteren. Hoe vind jij het fijn om er een te ontvangen? Zo vinden de personen die jij een compliment geeft het ook fijn om te ontvangen!

5. Maak contact

Kijk iemand goed in de ogen en maak echt contact! Zo blijft het complimentje langer hangen en wordt het niet zo snel vergeten. Hoe fijn is het als de ander de rest van de dag nog steeds vrolijk wordt van dat één seconde durende compliment?

Is het niet tijd om elkaar wat vaker een compliment te geven?! Daarom hebben wij een nieuwe challenge bedacht! Elke vrijdag delen wij een complimentje (van het Complimentenspel) op Instagram en Facebook. Dit complimentje kun jij uitdelen aan degene waarvan jij vindt dat diegene het verdient. Dit kun je doen door diegene te taggen in de reacties van de post. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF