fbpx

Hip eiland: St. Barths in de Caraïbische Zee

We houden nog steeds van Ibiza, maar vlak deze nieuwkomer niet uit! Op dit Franse eiland vind je ook die speciale Ibiza-vibe en kun je net zo goed dansen, shoppen, zonnen of in hogere sferen komen. Oftewel, party met de locals!

Een très chic eiland

Zo is het alleen bereikbaar per propellervliegtuig of boot, en dat versterkt natuurlijk de exclusiviteit. Vrouwen met dure Birkin-bags lopen hier naast laidback strandgangers op blote voeten, en de kwaliteit van het eten is van topniveau. In hoofdstad Gustavia, waar zo goed als de helft van de zesduizend eilandbewoners woont, zitten brandstores zoals die van Cartier, Hermès en Roberto Cavalli, maar er zijn ook boetieks zonder merk, favoriet van de Kardashians als ze hier vakantie vieren. Het eiland heeft een aantal beach bars, maar de echte feestjes vinden plaats op superjachten en privévilla’s. Zorg dus dat je aanpapt met de locals, dan weet je gauw genoeg waar je ‘s avonds moet aanbellen.

yacht

Waar gaan we heen?

Elke middagzondag verandert de chique Nikki Beach in een dansfeest waar de modellen op tafel staan en de flessen champagne door de lucht vliegen. Maya’s To Go is de plek voor een snelle koffie en strandinkopen als water, een mueslireep en een vers sapje. Le Sereno is een ideaal hip en trendy hotel voor koppels en er is een Nikki Beach voor de liefhebber. 10ak, naar de gelijknamige New Yorkse hotspot, is dé plek voor celebrity watching. En in Le Ti St Barth word je, versierd met een boa en cape, naar een achterkamertje gestuurd voor some serious dancing. Wie weet sta je nog eens per ongeluk op de tenen van Leonardo DiCaprio…

skyline

Skyline van St. Barths in de avond

Tip: poezelige voetjes voor- en tijdens je vakantie

Nog even snel mooie voeten voor je op vakantie gaat? Boek dan een heerlijke pedi bij de Soap Treatment Store, waar je terechtkunt voor diverse soorten pedicures: van medical treatments tot snelle laksessies. Je vindt salons in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven.

Als je voor je vakantie zo’n heerlijke treatment hebt geboekt en je hebt dan eindelijk die heerlijke zachte voeten, dan wil je er wel voor zorgen dat je voetjes ook poezelig blijven. Maar hoe zorg je daarvoor als je op dit chique eiland de hoogte in gaat? Met blote voeten in hoge hakken kan pijnlijk zijn. Verzacht het leed door haarlak in je schoenen te spuiten voor meer grip, of pads voor in de schoen te leggen zodat je niet naar voren glijdt. Gelpads voorkomen nare wrijvingen. Je kunt ook babypoeder op je voeten smeren om blaren te voorkomen.

beach st Barths

Wil jij nog meer inspiratie voor nieuwe eilanden met die special Ibiza-vibe? Misschien is het eiland Hvar in Kroatië wel iets voor jou! Kom erachter waar je lekker kunt dansen, de beste cocktails kunt drinken en wat de meest luxe hotels zijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF