fbpx

Hip eiland: Mykonos in Griekenland

We houden nog steeds van Ibiza, maar vlak deze nieuwkomer niet uit! Op dit Griekse eiland vind je ook die speciale Ibiza-vibe en kun je net zo goed dansen, shoppen, zonnen of in hogere sferen komen.

Fotogeniek eiland

Elke zomer trekken hordes modellen, stylisten, bloggers en andere knappe koppen naar dit hippe eiland. Met hun witte huizen, kerken, blauwe daken en smalle stegen vol winkeltjes zijn de dorpen van Mykonos mega social media waardig. Velen zeggen hier het samenhorigheidsgevoel terug te vinden dat ze op Ibiza verloren zijn. Zelf Afrojack zei: ‘Ik ga liever naar Mykonos’, toen hem werd gevraagd te kiezen tussen het Griekse feesteiland en Ibiza. En daarmee veranderde de koers van partygangers naar clubs als Cavo Paradiso, Pinky Beach, Bonbonniere en Nammos. Zo’n drieduizend jaar geleden begon hier de Griekse geschiedenis, nu draaien er dj’s als Nicky Romero, Benny Benassi, Steve Angello en Armin van Buuren.

Uitzicht Mykonos

Uitzicht over Mykonos town

Waar gaan we heen?

Elke zondag komt het halve eiland samen bij het überstijlvolle Scorpios. Laat er je gezicht beschilderen met hippiekleuren en zie met diepe housebeats op de achtergrond de zon langzaam ondergaan. Buddha Bar is een van de meest luxe plekken om te dineren; het bijbehorende Santa Marina Resort heeft zelfs een eigen helipad. Kiki’s is daarentegen een kleine hut op het strand zonder stroom, waar de beste gegrilde vis wordt geserveerd. Kom vroeg, want tijdens de lunch staat er buiten een rij om een plekje te bemachtigen.

Strand Mykonos

Prachtig rustig strand in Mykonos

Tip: 5 nummers waar je volgens de wetenschap instant rustig van wordt.

Eigenlijk hebben we iedere dag wel even een plek voor onszelf nodig. Om bij te komen, stilte te vinden en om alles los te laten. Als je dan toch op zo een prachtig eiland geniet van alle hippe feesten, kun je overdag heerlijk bijkomen in de hete zomerzon met deze 5 nummers. Te vinden op Spotify!

1. Weightless – Marconi Union

2. Electra – Airstream

3. Mellomaniac -DJ Shah

4. Watermark – Enya

5. Strawberry Swing – Coldplay

Zen beach

Creëer rust overdag zodat je ‘s avonds weer lekker op stap kunt!

Lees ook: 10x hotspots naar Andalusië

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF