fbpx

Hip eiland: Hvar in Kroatië

We houden nog steeds van Ibiza, maar vlak deze nieuwkomer niet uit! Op dit eiland in Kroatië vind je ook die speciale Ibiza-vibe en kun je net zo goed dansen, shoppen, zonnen of in hogere sferen komen.

Ultieme luxe

Denk aan volle lavendelvelden, gemixt met de geur van salie en jasmijn. Dan heb je een idee hoe het op Hvar ruikt: naar ultieme luxe. Ooit was het eiland een Venetiaans fort en moest het de inwoners beschermen tegen zeepiraten. Nu wordt Hvar ook wel een kruising tussen St. Tropez en Ibiza genoemd, omdat jachten hier maar al te graag hun anker uitgooien. Allereerst omdat deze plek het meeste aantal zonuren heeft van heel Kroatië, maar ook vanwege het turquoiseblauwe water, dat het schoonste is van het hele Middellandse Zeegebied. En dan hebben we het nog niet gehad over de wijn- en olijfgaarden, de witte zandstranden en de rotsachtige baaien. Sinds Beyoncé en Jay-Z hier drie jaar geleden aanmeerden, is Hvar definitief gepromoveerd tot vipplek.

Hvar zee Kroatie

Waar gaan we heen?

Carpe Diem is de bekendste open air nachtclub. Hier gebeurt het allemaal. De club heeft ook een privé-eiland voor de kust, dat in het teken staat van twee dingen: chillen en dansen. De Hula Hula bar in West-Hvar serveerde eerder cocktails aan Queen B en haar man. Logeren doe je in het Adriana Hvar Spa Hotel, het meest stijlvolle boutique hotel van het eiland. Het Riva Yacht Harbour Hotel is de favoriete plek van jachteigenaren, want het ligt precies in de haven, zodat ze uitzicht hebben op hun kostbare liefje.

Hvar Kroatie

Ik ga op zomer vakantie en neem mee…

Mooi gekleed blijven in zonnige oorden? pak dan deze items in: katoenen jurken en kaftans, Jeansshort en zandkleurige korte broek. Goede katoenen T-shirts. Linnen kledingstukken zijn ook fijn, maar kunnen kreuken.

Tip: haal ze meteen uit je koffer en hang ze in een vochtige badkamer. Daarna hang je ze op een hanger om te drogen en dan heb jij de tijd om even bij te komen van de reis. Relaxen time!

Relaxing time Hvar

Wil jij nog meer inspiratie voor nieuwe eilanden met die special Ibiza-vibe? Ontdek meer over het hippe eiland Mykonos!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF