fbpx

Het verhaal achter de tattoo van Stijn Fransen…

Uit liefde, om een bijzondere periode af te sluiten, omdat je het mooi vindt. Er zijn talloze redenen om een tatoeage te laten zetten. Wat vertelt een tattoo over de drager ervan? Dit keer: GTST-actrice Stijn Fransen.

Stijn: ‘Deze tatoeage op mijn voet heeft een speciale betekenis voor mij, omdat ik ’m liet zetten na Dance Dance Dance. Dansen is mijn grote liefde en ik wilde zo graag meedoen aan dit programma. Het werd voor mij een periode van vallen en opstaan, ik ben mezelf heel erg tegengekomen. In die tijd was ik heel druk met Goede Tijden, en daar deed ik Dance Dance Dance nog bij, waardoor ik ruim vijfenzestig uur in de week maakte. Ik ging ontzettend over mijn eigen grenzen heen, bleef maar door- en doorgaan. Ook na het programma kon ik niet meer stilzitten en leefde het leven mij; ik moest echt leren om zelf weer te gaan leven. Deze tattoo staat voor het moment dat ik Chandelier van zangeres Sia danste. Ik ben best een fan van haar en had geloof ik wel zes keer Sia op mijn lijstje staan met favoriete dansnummers. Toen ik hoorde dat ik dit nummer kreeg, sprong ik een gat in
de lucht. Tot dat moment in de danswedstrijd had ik me steeds goed weten te houden. Maar ik was zo druk en moe dat ik op een
gegeven moment een “break” heb gehad. Ik heb twee keer staan huilen: ik kan dit niet. De choreografe heeft me enorm gesteund,
zij pakte mijn hand vast en zei: “Stijn, ik weet dat je dit wel kunt.” En toen filmden ze de repetities en zag ik mezelf twee keer achter elkaar een dans doen die identiek was, dat was zo vet. Ik kon gewoon niet geloven dat ik het was, daar op het podium, en dat ik mijn grootste droom stond waar te maken: dansen. Op dat moment wist ik dat ik dit voor altijd wilde vastleggen. Ik had al eerder bedacht dat ik een in één lijn getekend vrouwenlijf mooi vond, maar daar zat toen nog geen diepere betekenis achter. De tattoo-artiest kwam op het idee om mij na te tekenen terwijl ik Chandelier danste. Het is dus letterlijk mijn lijf met één been omhoog. Ze heeft een screenshot gemaakt van de tv, dat overgetrokken en daar een abstracte tekening van gemaakt.

De gebroken lijn onder de tattoo staat voor het vallen en opstaan, het figuurlijke gat in de dansvloer. Ik heb er bewust voor gekozen om deze tatoeage op mijn voet te laten zetten. Een mooiere plek kon ik niet bedenken, want dansen doe je met je voeten.
In oktober 2017, toen ik eindelijk weer met beide benen op de grond stond, heb ik ’m laten tatoeëren. Ik dacht: ik heb dit
gewoon gerockt en het was vet gaaf. Ik weet nu ook dat ik niet meer zo snel in die valkuil zal trappen en beter mijn eigen
grenzen kan aangeven. Ik dans nog steeds twee avonden in de week en vind het echt fantastisch. Qua werk zou ik best meer met dansen willen doen, omdat ik er zo gelukkig van word. Tegelijkertijd vraag ik me ook af of ik het niet beter als hobby kan houden. Van acteren, wat vroeger mijn hobby was, heb ik ook al mijn werk gemaakt. Misschien moet ik dit gewoon in mijn vrije tijd blijven doen, want ik kan me geen betere uitlaatklap bedenken. Als ik een drukke werkdag heb gehad bij Goede Tijden ga ik dansen en
kan ik mijn hersenpan écht leegmaken. Vanaf dat moment is alles weer helemaal goed.’

Abonnement op WENDY Magazine:

001 COV1 W21 EAN 02118 1 Het verhaal achter de tattoo van Stijn Fransen...

Wil je voortaan als eerste de WENDY ontvangen? Kies dan een van onze abonnementen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit 7 x WENDY + een suéde tas van My Jewellery!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF