fbpx

Het verhaal achter de tattoo van… Mascha Feoktistova

Uit liefde, om een moeilijke periode af te sluiten, omdat je het mooi vindt. Er zijn talloze redenen om een tatoeage te laten zetten. Wat vertelt een tattoo over de drager ervan? Dit keer: beautyvlogger & ondernemer Mascha Feoktistova.

Iets van ons samen

Mascha: ‘Samen met mijn man Gregor heb ik de dag voor kerstmis een ufootje op mijn arm laten tatoeëren in Las Vegas. Het idee om een matching tattoo te nemen, ontstond toen hij mij ten huwelijk vroeg. Maar wat dan? Elkaars naam wilden we niet, dat vonden we afgezaagd, we wilden iets wat symbool staat voor onze relatie. We zijn allebei gek op reizen, hebben ook al ontzettend veel van de wereld gezien samen, dus kwamen we op het idee van het cartooneske ufootje. Het is een beetje gek, dat zijn wij zelf ook wel, en we hebben ook allebei een fascinatie voor ufo’s en planeten. Sommige mensen vinden het heftig dat je samen een tattoo neemt, want die staat voor altijd op je lijf, maar ik vind het juist kicken dat we echt iets van ons tweeën hebben. Gregor en ik zijn inmiddels bijna vijftien jaar samen; we kregen iets op mijn zestiende en hij was mijn eerste serieuze vriendje. Eigenlijk wist ik toen ik begin twintig was al dat hij de man was met wie ik wilde trouwen en kinderen krijgen.

Ja-woord

Op 17 juni vorig jaar hebben we ja tegen elkaar gezegd in Florence, op een heel mooi Italiaans landgoed. Na al die jaren samen zijn we nog steeds heel verliefd. We zijn echt maatjes, hebben dezelfde passies, zoals dat reizen en lekker eten, zijn allebei heel speels en ook een beetje kinderachtig; ik denk dat dat maakt dat we ons nooit vervelen samen. Gregor en ik zijn inmiddels bijna langer mét dan zonder elkaar, dus die tattoo samen durfden we wel aan.

Ufo

Eigenlijk wilden we ’m tijdens onze honeymoon in Amerika laten zetten. Die begon in Las Vegas. Vanuit daar zijn we gaan rondreizen, en we eindigden ook weer in Vegas, wat we allebei een te gekke plek vinden. Daar moest het gebeuren, we hadden al uitgebreid onderzoek gedaan naar tattoo-artists. Maar toen we ’m op de laatste dag daar wilden laten plaatsen, bleek dat helemaal niet goed, zo vlak voor een lange vlucht. We baalden enorm, daar ging ons tattoo-idee. Uiteindelijk zijn we een paar maanden later teruggegaan om te filmen voor onze vlogs en hebben we de tatoeage alsnog laten zetten. Ondanks alle research zijn we een random tattooshop binnengelopen en hebben we tegen die gast gezegd: “We willen graag een tattoo, hoe ziet jouw werk eruit?” Hij tekende ter plekke die ufo in cartoon-stijl, wat precies was wat we wilden.

Eerste tatoeage

Voor Gregor was het helemaal een speciaal moment, want het was zijn eerste tatoeage. Ik had al een hartje op mijn heup, dat ik stiekem op mijn vijftiende heb laten zetten. Ik was met een vriendin gegaan en heb tegen de tatoeëerder gelogen dat ik toestemming had van mijn ouders. Thuis heb ik het wel meteen opgebiecht. Ik had een goed excuus bedacht en zei tegen mijn moeder: “Mam, ik wilde dus ineens graag een tattoo, en eigenlijk wilde ik een grote adelaar op mijn schouder laten zetten. Maar omdat jij dat vast niet leuk vindt, is het dit geworden.” Ze vond het alsnog verschrikkelijk, maar was allang blij dat ik niet met een adelaar thuiskwam. Misschien neem ik nog wel meer tatoeages, maar ik heb geen haast; tussen de eerste en tweede heeft ook vijftien jaar gezeten. Het lijkt ons sowieso geinig om hier over een tijdje, met een speciale gelegenheid, nog een planeetje bij te plaatsen. Dat ik straks een hele sleeve hebt met allemaal heelal-achtige herinneringen.’

Abonnement op WENDY Magazine

 

Dit artikel is afkomstig uit WENDY, de ’Somebody’s watching you’ editie. De editie ligt in de winkel van 25 april t/m 12 juni. Wil je niets meer missen van WENDY? Neem een abonnement. Je kunt nu kiezen uit één van deze abonnementen. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF