fbpx

Het ochtendritueel van Sanne Langelaar

De ochtend bepaalt voor een groot deel het succes en plezier van de rest van je dag. Oftewel, een goed begin is het halve werk. Hoe start actrice Sanne Langelaar (33) elke ochtend op?

6:00

‘Ook al ben ik dól op slapen, ik zet de wekker altijd extreem vroeg: ik neem graag de tijd voor dingen, heb een hekel aan haasten en ben een stuk opgewekter als ik de dag niet gestrest start. Ook op een vrije dag zet ik de wekker rond half negen, gewoon, omdat ik niet te veel van de dag wil missen. Op zo’n ochtend gun ik mezelf overigens wel veel speelruimte. Dan róep ik bijvoorbeeld dat ik ga sporten, maar zit ik een uur later nog op de bank dieren filmpjes te kijken.’

6:01

‘Mijn wekker maakt zo’n vrese­lijke herrie, dat ik ’m direct uit ram en rechtop in bed zit. Terwijl mijn vriend nog tevreden ligt te ronken, pluis ik rustig het nieuws en Instagram door. Aan het geschreeuw voor de slaapkamerdeur te horen, hebben de katten inmiddels ook door dat ik wakker ben. “Hoi Loezepoes, hoi Snoetje”… Als ik had geweten dat het zulke bakbeesten zouden worden, had ik ze wel stoerdere namen gegeven. Ik pro­beer die twee buiten de slaapkamer te houden, zodat ze mijn vriend niet wekken. Puur eigenbelang, want zo vroeg in de ochtend is hij gewoonweg niet te genieten. Goed, badjas aan, poezen in mijn nek en hup, naar beneden.’

[green_note title=”Over Sanne” text=”GTST, Verliefd op Ibiza, Michiel de Ruyter en Dagboek van een callgirl… actrice Sanne Langelaar speelt al een poosje mee op tv en het witte doek. Sanne is te zien in Vaders & Moeders – deze serie is in z’n geheel te zien bij Videoland. Ze woont in Amsterdam samen met acteur David Lucieer.” ]

6:20

‘Ik kan helemaal niks voordat ik heb ontbeten. Mijn muesli maak ik zelf, meestal de avond ervoor, met havermout, zonnebloempitten, pompoenpitten, lijn­ zaad, noten en gedroogd fruit in de oven. Een stevig ontbijt waarop je lang kunt teren zonder het gevoel van een steen in je maag. Een tip van mijn zusje, een fanatiek sporter. Ik gooi alles in de soja­ yoghurt, met wat koekkruiden of kaneel, aardbeien en blauwe bessen – die vind ik overigens vrij duur, dus een handje per dag is voldoende. Soms kookt mijn vriend het gedroomde eitje voor me: hard met nog nét een belletje zacht, perfect. Met een kop groene thee nestel ik me op de bank en kijk ik op mijn dooie gemak Say Yes to the Dress of Teen Mom, mijn guilty pleasures: ik vind het lekker om met mijn verstand op nul de dag te beginnen.’

6:50

‘Douchen duurt een kwartiertje. Tenzij het “haren­wassendag” is, dan ben ik een halfuur extra bezig. Soms leg ik mijn kleding de avond ervoor al klaar, maar het liefst ga ik nog uitgebreid door mijn kast, gevolgd door een lekker lange make­upsessie. Dat gepiel aan mijn gezicht vind ik heerlijk: heel rustig mijn make­-up op­- of afdoen, elke porie nauw­ keurig bekijken. Voor de spiegel kan ik de tijd en omgeving echt vergeten. “Kap’ns met pielen!” hoor ik mijn vriend dan ineens roepen.’

7:20

‘Omdat ik van nature verschrik­kelijk chaotisch ben, probeer ik mijn leven zo strak mogelijk te organiseren. Ik plan goed en mijn huis is altijd op­ geruimd, anders gaat het mis. Eigenlijk ben ik dus een supergestructureerde chaoot. Laatst had ik mijn ochtendritu­eel helemaal afgedraaid en was ik klaar om te vertrekken. Tót mijn oog viel op een vogeltje dat vastzat aan het balkon van de buren. Op zo’n moment laat ik al­ les uit mijn handen vallen. Mijn vriend ging het dak op om het beestje te bevrijden, maar kreeg het arme dier niet los en de dierenambulance wilde niet komen. De rest van de dag was ik ontregeld. Of als de katten de vloerbedekking’s ochtends hebben ondergekotst – óók zo’n jammerlijke verrassing. Maar als alles goed gaat, ben ik na anderhalf uur klaar. Tot slot grijp ik nog een thermos­kan thee en een zak wortels mee, tas op mijn rug en gaan!’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF