fbpx

Het ochtendritueel van Nienke de la Rive Box

Een goed begin is het halve werk. 3 op Reis-presentatrice Nienke de la Rive Box begint haar dag het liefst met klassieke muziek. En soms met Frans Bauer.

7:00 ‘Ik begin elke dag met een thermometer in mijn mond. Ik was helemaal klaar met hormonen in mijn lijf en heb daarom sinds kort de anticonceptie-app. Op basis van mijn temperatuur berekent die app wanneer ik wel of niet vruchtbaar ben. Het is hier een beetje omstreden, hoewel het in sommige landen een officieel anticonceptiemiddel is. Voor mij voelt het goed. Tijdens het “tempen” luister ik klas- sieke muziek op Radio 4. Tenminste, als mijn ouderwetse wekkerradio z’n dag heeft. Soms verspringt-ie uit zichzelf naar een Hollandse Hits-zender en ontwaak ik met Frans Bauer of Wolter Kroes, ook goed. Ik word sowieso vrolijk wakker, want ik heb áltijd zin in mijn werk.’

[green_note title=”Wie is Nienke?” text=”WIE Nienke de la Rive Box (32) presenteert het jeugdprogramma De Buitendienst en is sinds 2016 een van de vaste gezichten van 3 op Reis. Als ze niet van hot naar her vliegt, woont Nienke in Amsterdam-Oost.” ]

7:01 ‘Mijn bed staat, in mijn kleine studio, in de woonkamer. Dat is overzichtelijk en chaotisch tegelijk. Gelukkig woon ik alleen en heeft niemand daar last van. Ik spring over de bende heen om ontbijt
te maken. Doordeweeks is dat kwark met ongebrande noten, kaneel, lijnzaad en fruit, het liefst aardbeien, frambozen en blauwe bessen van de Turkse winkel om de hoek. Daarbij drink ik Lady Grey, mijn nieuwste thee-ontdekking, en koffie. Dat laatste is mijn meest tijdrovende activiteit ’s ochtends: ik heb zo’n klassiek apparaat en maal de bonen zelf. Heb ik weinig tijd, dan wordt het filterkoffie. Hoe dan ook: koffie mag nooit ontbreken.’

Benieuwd naar hoe de ochtend van Nienke verder verloopt? Lees dan bladzijde 95 in WENDY: ‘Islands in the Sun’.

Abonnement op WENDY Magazine:

Benieuwd naar meer? Als je nu een abonnement op WENDY neemt, dan krijg je een suède tas van My Jewellery naar keuze . Je kunt kiezen uit de kleuren cognac of zwart. Ben je benieuwd naar de reisverhalen van Katja Schuurman? Haar nieuwe boek Katja ‘was hier’ krijg je cadeau bij 7 nummers.

cover #21WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF