fbpx

Het belang van ondervloeren bij laminaat

Laminaat is tegenwoordig een hele populaire keuze voor een mooie vloer voor in je huis. Het is redelijk makkelijk te installeren en er zijn talloze opties wat betreft budget en kleur. Toch moet je bij het leggen van laminaat ook goed nadenken over de vloer die onder je laminaat komt te liggen. Zo heeft een ondervloer veel invloed op het uiteindelijke resultaat van het laminaat. De ondervloer biedt namelijk de basis van de vloer en kan voor veel voordelen zorgen. In deze blog leggen we alles uit over het belang van een ondervloer bij het leggen van laminaat.

Demping van geluiden

Wanneer je een nieuwe woning gaat betreden is de kans groot dat je een nieuwe vloer in het huis wil. Of je deze nu zelf gaat leggen of het laat doen; er komt best wat bij kijken. Er zijn ook nog eens talloze opties om uit te kiezen, vergelijk daarom goed bij een specialistische winkel zoals Roobol. Wanneer je een mooi type laminaat hebt uitgezocht is het tijd voor de ondervloer. Zo is een groot voordeel van de ondervloer dat het zorgt voor veel demping. Zo is er dus minder geluid in het huis wanneer je op de vloer loopt. Soms klinken vloeren heel hol en dat is vaak vervelend omdat je mensen boven je hoort lopen. Dit kan in een appartement voor onderburen storend zijn of in een huis met meerdere verdiepingen voor jullie zelf. Een ondervloer absorbeert dus geluid.

Beleef een meer comfortabele vloer

Als je kiest voor een ondervloer van een goede kwaliteit, dan zul je meer comfort van je laminaat creëren. Zo zorgt dit voor een zachter effect dat betere veerkracht biedt. Zo kan het nogal hard aanvoelen om over de vloer te lopen, en dat is dus met een ondervloer wat minder. Ook zorgt een goede ondervloer voor een meer effen effect. Door de ondervloer worden onregelmatige stukken verborgen en de laminaatvloer kan direct op een vlakke ruimte worden geplaatst. Hierdoor heb je minder hobbels in huis, wat wederom voor meer comfort zorgt.

Bescherm je laminaat van vocht

Een ander voordeel van het plaatsen van een ondervloer onder laminaat is dat het een soort barrière geeft voor opstijgend vocht. Zo houdt deze ondervloer dat tegen en komt het niet in het laminaat terecht. Hierdoor ontstaan namelijk problemen zoals schimmel of bollingen in de vloer. Door een goede ondervloer verleng je dus de levensduur van het laminaat.

Thermische isolatie

Een goede ondervloer biedt een fijne thermische isolatie in huis. Zo kan de ondervloer het verlies van warmte tegengaan. Hierdoor heb je dus minder stookkosten. De warmte wordt namelijk meer vastgehouden, vooral tijdens koude dagen is dit natuurlijk erg fijn. Door de ondervloer heb je ook minder snel koude voeten in huis.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF