fbpx

Help ook mee vandaag tijdens de landelijke actiedag van Giro555

De landelijke actiedag van Giro555 voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië is sinds vanmorgen vroeg in volle gang. Het startsein werd om 5.55 uur gegeven, verwijzend naar Giro555. Rond die tijd stond de teller van de hulpactie op 28,6 miljoen euro. Maandag was dat nog bijna 25 miljoen. Vandaag zijn er in het hele land acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers. Ook Wendy van Dijk zet zich in voor Giro555.

Bekende Nederlanders doen massaal mee aan acties voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. Zo veilt René Froger zijn toppersjasje en kunnen mensen bieden op een diner met Frans Bauer of een platinaplaat van Mart Hoogkamer. Vanavond is op NPO 1 van 20.30 tot 22.15 de tv-uitzending Help slachtoffers aardbeving te zien, een gezamenlijk project van de Nederlandse Publieke Omroep, RTL en Talpa. Eva Jinek en Jeroen Pauw ontvangen gasten in de studio en er zijn optredens van onder andere Frank Boeijen en Karsu. Chantal Janzen presenteert de show. Wendy van Dijk doet verslag vanuit Beeld en Geluid. Vanavond is er een benefietconcert in de Westergas, met optredens van onder andere Goldband, Di-rect en Kris Kross Amsterdam. De bekendmaking van de voorlopige eindstand is aan het einde van de dag te zien op zowel NPO 1, RTL 4 als SBS6.

Giro555

Inmiddels is het dodenaantal in Turkije en Syrië opgelopen tot 40.000. Het geld dat met de landelijke actiedag wordt opgehaald wordt besteed aan noodhulp en wederopbouw.

Doneren aan Giro555 doe je via deze link. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF