fbpx

Hélène Hendriks over nieuw programma Missions Impossible: ‘De kandidaten laten zien dat je met toewijding het onmogelijke kan doen’

In het nieuwe SBS6-programma Missions Impossible worden onbekende Nederlanders uitgedaagd om binnen een maand onder begeleiding van experts iets dat onmogelijk lijkt, onder de knie te krijgen. Hélène Hendriks is een van de uitdagers. Als de kandidaten de taak volbrengen staat ze flink geld bedrag te wachten van 10.000 euro.

Met hulp van de presentatoren, experts en coaches krijgen de kandidaten de kans om te trainen tot ze erbij neervallen. Dit alles om ze zo goed mogelijk klaar te stomen voor de ‘onmogelijke’ missie die ze te wachten staat. Naast Hélène zijn ook Leo Alkemade, Jan Versteegh en Dennis van der Geest de uitdagers in het programma. “We hebben de kandidaten overvallen met een uitdaging en de vraag of zij deze ook aan willen gaan. Ze waren enorm verrast, maar bereid om zich te bewijzen”, vertelt Hendriks.

Sportuitdaging

Het zal geen verrassing zijn, maar de kijkers kunnen bij Hélène sport gerelateerde uitdagingen verwachten. Bekenden van Hélène helpen de kandidaten met hun uitdaging, denk bijvoorbeeld aan voormalig profvoetballers Ronald Waterreus en Glenn Helder. “Ik was een soort mentale coach en heb geprobeerd om de deelnemers te helpen met wat zij nodig hadden,” legt de presentatrice uit.

hélène hendriks

Een van de uitdagingen is gefocust op latje trap. De kandidaat moet drie keer achter elkaar een object van de lat van een voetbaldoel schieten. Voor iedere poging van een serie van drie, krijgt de persoon in kwestie vier ballen. Een bal mag dus mis gaan. Op de dag van de prestatie zijn er 50 pogingen om raak te schieten. Lukt het niet, dan kan hij of zij fluiten naar de 10.000 euro.

Eye-opener

Hélène heeft gezien dat het onmogelijke, toch niet altijd zo onmogelijk is als het lijkt. “In het programma leren we dat je met inzet en toewijding heel ver kunt komen. Het kan ook een eye-opener zijn voor de kandidaten. Zo zien ze in dat ze in het dagelijks leven te weinig bewegen. Dan leren ze in de maand van voorbereiding dat ze op sportief vlak meer in hun mars hebben dan ze vooraf dachten.” Ze kijkt terug op een heel leuke opnameperiode. “Ik ben live-tv gewend, dus dat was wel even wennen. Maar ik vond het hartstikke leuk en de deelnemers hebben me verbaasd. Zo was er iemand die met de 10.000 euro zijn personeel in het zonnetje zou willen zetten. Dat vond ik een heel mooie gedachte, om je prijs niet uit te geven aan jezelf maar aan de mensen die voor je werken.”

Vanavond om 20.30 uur is Missions Impossible te zien op SBS6WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF