fbpx

Held In Eigen Verhaal van Iris Enthoven: Els Visser overleefde een schipbreuk en zwom 8 uur lang om zichzelf te redden

Iedere zondag lichten we een podcastaflevering van Held In Eigen Verhaal uit, de podcast van Iris Enthoven. In de podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt, maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet vertelt worden. Deze week delen we het gesprek tussen Iris en Els Visser over hoe zij een schipbreuk overleefde. 

Iris: Els Visser overleefde een schipbreuk, zwom 8 uur lang om zichzelf te redden, dronk urine om te overleven op een onbewoond eiland en wilde vervolgens professioneel triatleet worden in plaats van chirurg. Heel open vertelt Els over hoe de koude nacht was op het open water, de helse zwemtocht en het overleven met een lotgenoot op het eiland. Na 2 dagen worden ze gered en in Nederland komt het besef of ze niet toch een andere weg op moet gaan. Ze start met triatlons en wordt al snel de beste triatlete van Nederland. Het lichaam is tot veel meer in staat dan wij denken!’

Bekijk hier het gesprek op YouTube: 

Els: ‘Soms vertel ik erover en voelt het echt weer alsof ik daar was. Dan heb ik heel erg die herbeleving. We hadden een metalen bootje voor ongeveer zes mensen, maar we hebben geen peddels of een motor. Maar we hadden in ieder geval een soort badkuip waar we met zes personen ongeveer droog konden zitten. De hele nacht wisselden we; zes personen konden rusten in de badkuip en de anderen zaten op de bovenkant van de zinkende boot.’

Beluister de aflevering op Spotify:

 

Over Iris Enthoven

iris

 

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, podcast en haar eigen sociale mediakanalen.

Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull en bijvoorbeeld ook de 30 uur live TV-dansmarathon.

Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’.

Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF