fbpx

Held in eigen verhaal van Iris Enthoven: Dina-Perla werd slachtoffer van kindermishandeling

Voor haar podcastserie Held In Eigen Verhaal interviewt Iris Enthoven, sidekick bij Radio 538, mensen die iets heftigs meemaakten en dit wisten om te zetten in iets positiefs. In deze podcast gaat ze in gesprek met Dina-Perla, zij groeide op in een joods-orthodoxe gemeenschap en kreeg daar te maken met kindermishandeling. 

Iris: ‘Dina-Perla groeide op in een streng orthodox joodse omgeving in Amsterdam. Thuis wordt ze geterroriseerd door haar psychische zieke moeder en halfbroer. Als ze de gemeenschap om hulp vraagt vanwege jarenlang huiselijk geweld, stuit ze op een muur van stilzwijgen. Op haar 15de besluit ze ‘het Cheider’ (de joods-orthodoxe school in Nederland) te verruilen voor een normale middelbare school, op haar 18de vlucht ze uit huis en verbreekt al het contact. Kindermishandeling in een gesloten gemeenschap zijn toch onderwerpen waar weinig over gesproken wordt, daarom erg blij dat zij te gast is.’

Iris Enthoven (8 maart 1994) is presentatrice en side-kick bij Radio 538, bekend van verschillende programma’s, haar podcast en haar eigen sociale mediakanalen. Daarnaast presenteert zij verschillende evenementen voor Red Bull. Sinds 2020 is Iris ook werkzaam bij radiozender 538 als vaste side-kick en presenteert ze diverse online formats voor 538 waaronder ‘De Laatste’ en ‘Platenbazen’. Naast alle presentatie klussen startte Iris de podcast ‘Held in Eigen Verhaal’. Al snel was dit #4 grootste podcast in Nederland.

Over Iris

Iris EnthovenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF