fbpx

Giro555: Samen in actie voor Oekraïne

Vandaag is het zover. Landelijke en regionale media komen samen in actie voor Giro555 om geld in te zamelen voor Oekraïne. Ook Wendy Online staat vandaag in het teken van Giro555. Het is belangrijk om stil te staan bij mensen in nood. Daarom plaatsen we vandaag verhalen over Oekraïne en zal Wendy van Dijk vanavond te gast zijn in de speciale giro555 uitzending.

Giro555 op televisie

Zet de televisie vanavond aan! SBS6, RTL en de NPO brengen namelijk een gezamenlijk televisieprogramma van 20.30 tot 23.00 uur, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderdduizenden Oekraïners verkeren. Tijdens het programma kun je inbellen om geld te doneren. De uitzending wordt gepresenteerd door Rob Kemps en Chantal Jansen. Britt Dekker en Dionne Stax staan in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, het landelijk actiecentrum van Giro555. Zij zullen vanuit daar verslag doen. Er zijn meer gasten die het avondprogramma vullen. Zo zullen presentatoren Jeroen Pauw en Eva Jinek in de studio gasten ontvangen. Ook Wendy van Dijk draagt haar steentje bij.

Radiostations doen ook mee met de actie. Van 6.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ‘s avonds is er een speciale uitzending van Radio555. De uitzending zal op de tien deelnemende landelijke radiostations tegelijk worden uitgezonden.

Wendy door het land

Inmiddels heeft Giro555 al meer dan 21 miljoen euro opgehaald. Wendy van Dijk zal vandaag langs verschillende initiatieven door het land gaan. Zowel grote, als kleine acties. ‘Het mooie is: iedereen geeft. Voor de slachtoffers van Oekraïne. Ik hoop op een bijzondere dag en een waanzinnig bedrag’, aldus Wendy.

Als je wat kan missen in deze tijden, kan je doneren aan giro555. Dit kan door middel van de site giro555.nl , maar ook door te bellen tijdens de uitzending vanavond. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF