fbpx

Fit en gezond met Tess de Wolf

Tess de Wolf (32) is modern spiritual teacher, podcast host en digital course creator. Zij heeft als missie om vrouwen te begeleiden in hun terugkeer van angst naar liefde. Dit doet ze aan de hand van simpele, maar diepgaande spirituele levenslessen. Sinds 2019 woont ze op Ibiza. We namen een kijkje in de leefstijl van Tess.

Hoe belangrijk is gezond leven voor jou?

‘Ja dat is voor mij heel belangrijk. Ik denk dat het de basis is voor alles. Voor mijzelf komt gezond leven vooral terug op het gebied van mentale gezondheid. Het is belangrijk dat ik een connectie heb met mijn lichaam en dat mijn voeding daarop aansluit. Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat als mijn mentale gezondheid in balans is, mijn lichaam dat ook is. Om mijn mentale gezondheid in balans te houden, wandel ik elke ochtend met mijn hond. Ik probeer ook echt elke dag die tienduizend stappen te halen. Tijdens het wandelen luister ik dan naar begeleide meditatie. Verder doe ik ademhalingsoefeningen en schrijf ik heel veel om mijn hoofd te legen.’

Wat is je ochtendritueel?

‘Meestal als ik wakker word bedank ik als eerste voor het feit dat er een nieuwe dag is aangebroken. Ik start de dag dus met dankbaarheid. Daarna schraap ik mijn tong, voordat ik iets drink. Dat doe ik met een koperen tongschraper, zodat ik niet oude bacteriën en plak opnieuw in slik.  Ik maak daarna koffie, dat is echt een vast onderdeel voor mij. Daarnaast maak ik dan een hele grote kan thee en een amandel latte. Verder heb ik een hele grote fles water waar 3,8 liter in kan. Ik heb als doel om die aan het einde van de dag op te hebben. Nadat ik dat gedaan heb, ga ik schrijven in mijn five minute journal. Daarin schrijf ik onder andere op waar ik dankbaar voor ben en wat voor dingen ervoor zorgen dat het vandaag een geweldige dag wordt. Als laatste ga ik dan een goede twintig minuten met de hond wandelen.’

Zou je liever altijd glutenvrij willen eten of altijd veganistisch?

‘Ik zou liever glutenvrij willen eten. Ik eet sowieso altijd al glutenvrij. Dit doe ik, omdat ik eigenlijk heel slecht reageer op koolhydraten. Mijn lichaam verwerkt dat niet goed. Ik eet zelf dus eigenlijk altijd Keto en daarmee dus ook glutenvrij.

Voel je je nog hetzelfde als toen je twintig was?

‘Nee, zeker niet. Ik voel me echt niet meer hetzelfde als toen ik twintig was, maar daar ben ik eigenlijk ook wel heel blij mee. Toen ik twintig was leefde ik een heel ander leven. Ik woonde toen in Leiden en studeerde psychologie. Verder zat ik toen vol in het studentenleven. Dat bestond veel uit feesten en dat was een totaal andere levensstijl dan nu. Ik voel me op dit moment zeker nog niet oud, maar ik merk wel dat ik een stuk rustiger ben geworden.

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Het eerste wat bij me op komt, is dat ik gelukkig ben als ik helemaal mezelf kan zijn. Het is voor mij belangrijk om één te kunnen zijn met mijn innerlijke cirkel en dat alles gewoon vertrouwd voelt. Op het moment dat ik een connectie voel met mensen en ook met mezelf dan voel ik me super gelukkig. Ik voel me verder het gelukkigst als ik op Ibiza ben. Alles is daar zo relaxed. In Nederland voelt alles zo gehaast en heb ik het idee dat we van alles moeten. Ik heb dat op Ibiza niet, hier voelt het eigenlijk altijd als vakantie.’

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF