fbpx

Fit en gezond met: Shelly Sterk

In ‘fit en gezond met…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe zij leven en wat hun rituelen zijn. Deze week hebben we aan presentatrice Shelly Sterk hoe zij haar leefstijl zou omschrijven. 

Hoe zou jij je eigen leefstijl omschrijven?

‘Ik zou mijn leefstijl omschrijven al levensgenieter. Ik geniet met volle teugen van elke dag.’

Ben je een ochtend of een avondmens?

‘Eerder een ochtendmens dan een avondmens, ik ben meestal ’s avonds compleet uitgeput en lig vaak lekker vroeg in bed (of val dan op de bank in slaap). ’s Ochtends ben ik eigenlijk vrij fit, op af en toe een ochtendhumeurtje na, haha!’

Wat is je ochtendroutine?

‘Als Jake wakker wordt, roept hij: “Mama ik ben wakker, kom je mij pakken pakken pakken?” Dan sta ik eigenlijk gelijk aan en pak ik hem uit zijn bedje. Terwijl hij televisie mag kijken in onze slaapkamer, spring ik onder de douche. Dan eten we allebei een lekker ontbijtje, zonder eten de dag beginnen is echt niks voor mij. En dan gaan we of leuke dingen samen doen, of Mark of ik brengen hem naar de peuterspeelzaal en gaan werken.’

Heb je een favoriete snack?

‘Augurken. Man ik ben zo gek op die heerlijke zoetzure dingen. Met kaas er om heen of met worst helemaal. Alleen irritant dat je altijd maar uit moet leggen dat je niet zwanger hoeft te zijn als je ze eet!’

Wat is je lievelingsmaaltijd?

‘Indisch, vooral van de Javaan in Den Haag. Mijn moeder is Indonesisch en ik ben opgegroeid met heerlijk Indisch eten. Kip cashew, rendag, sajoer lodeh, het liefst met witte rijst en kroepoek. Genieten!’

Wat doe je aan beweging?

‘Ligt een beetje aan het moment. Ik heb weken/maanden dat ik echt helemaal niks doe en ook weer fases dat ik elke dag sport. In de zomer logischerwijs wat meer dan in de winter. Als het even kan pak ik de fiets ergens naartoe (mits het niet regent). En sinds kort ben ik begonnen met golfen, dat heb ik helemaal te pakken.’

Wat doe je het liefste in je vrije tijd?

‘Met een paar kleine zonnestralen ben ik op het strand te vinden. In woon in Den Haag en binnen 10 minuten fietsen zijn we op het strand. Heerlijk! En sinds kort dus ook op de golfbaan. Heb het helemaal te pakken en vind het heel leuk om samen met vriendinnen te doen. Is weer eens iets anders dan eten (wat we normaal gesproken altijd doen als we afspreken). Nu bewegen we, zijn we in het zonnetje en kletsen we tegelijk. Win-win-win. Want eerlijk is eerlijk, als moeder moet je je tijd ook ineens zo handig mogelijk indelen! Haha.’

Waar word jij het aller gelukkigste van?

‘Lekker cliché he, maar dat is toch echt de tijd die ik met mijn gezin en familie kan doorbrengen. Het liefst op vakantie, zonder afleiding en puur genieten.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF