fbpx

Fit en gezond met Italiaanse Laura Ponticorvo: ‘Geen enkele dag is hetzelfde bij mij’

In ‘fit en gezond met…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe zij leven en wat hun rituelen zijn. Speciaal voor onze Italiëweek hebben we aan influencer Laura Ponticorvo gevraagd over haar liefde voor Italië en hoeveel ze met beweging bezig is.

Hoe zou jij je leefstijl omschrijven?

‘Mijn levensstijl is beweeglijk! Ik zit geen moment stil en ben graag in beweging. Ik wil heel veel ondernemen en geen enkele dag is hetzelfde bij mij. Ook vind ik eten heel belangrijk en het liefste eet ik dan gezond. Daarnaast hou ik ervan om veel buiten zijn en het liefste reis ik heel de wereld over.’

 Wat is je favoriete Italiaanse gerecht?

‘Oeh, mijn favoriete Italiaanse gerecht is Parmigiana di Melanzane. Dat is ovenschaal gerecht met aubergine, tomaat en kaas. Heerlijk!’

Wat is je favoriete snack?

‘Mijn Italiaanse quilty pleasure snack is dan toch wel het Cantuccini koekje, dat is een Italiaans amandelkoekje. Wat ik ook heel lekker vind is Kinder Bueno haha, maar dat is niet echt Italiaans.’

Ben je een ochtend of een avondmens?

‘Ik ben 100% een avond mens!’

Heb je een tips voor mooie bezichtigingen in Italië?

‘Mijn tip zou zijn om de volledige Almalfi kust te bezoeken! Het is als een sprookje zo mooi. Mijn vader komt uit Sorrento, echt een prachtig dorpje aan de Amalfi kust. Het is het meer dan waard om dat een keer te bezoeken.’

Wat doe je aan beweging?

‘Voordat ik moeder werd van mijn dochtertje sportte ik heel veel! Ik deed veel boksen en skaten. Nu wandel ik veel met mijn baby. Vaak zo’n twee uur per dag.’

Wat doe jij het liefste in je vrije tijd?

‘In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn. Met mooi weer ga ik graag naar het strand, terrasje pakken en buiten een hapje eten.’

Heb je een favoriete Italiaanse stad?

‘Absoluut Rome! Het is een praaaaaachtig mooie stad en het heeft een geweldig mooie geschiedenis!’

Plinius Homes

Het idee voor Plinius.homes  komt voort uit het enthousiasme van een groep vrienden over Italië. Vaak deelden zij hun geheime tips van de mooiste huizen en plekjes in Toscane met vrienden, maar al hun tips verzamelen zij nu ook op hun nieuwe site Plinius Homes. Je vindt hier een selectie van prachtige villa’s in Toscane om te huren. Villa’s die allemaal persoonlijk door het team zijn bezocht en geselecteerd, op de prachtigste plekken en allemaal op een stijlvolle manier ingericht en gedecoreerd. Ook vind je er leuke tips over Toscane. Voor deze zomer zijn er nog een aantal plekken te huur, neem een kijkje op de site. Plinius is een brand new start up en de collectie huizen wordt de komende maanden verder uitgebreid, houdt de site in de gaten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF