fbpx

Fit en gezond met Heel Holland Bakt-finalist Zeinab: ‘Als ik alles zelf op had moeten eten, zou ik nu niet meer door de deur passen’

Afgelopen zaterdag vond de finale plaats van Heel Holland Bakt. Dit seizoen kreeg finaliste Zeinab Alhashime (25) de meeste speldjes, maar in de finale won ze net niet. In deze ‘fit en gezond met..’ spreken we haar over haar bakkunsten, Heel Holland Bakt en gezondheid.

Hoe was het om mee te doen aan dit seizoen van Heel Holland Bakt?

‘Het was een onwijs bijzondere ervaring om mee te mogen doen aan het bekendste bakprogramma van Nederland. Zo’n kans krijg je niet zomaar en hier ben ik erg dankbaar voor. Ik heb veel geleerd, niet alleen wat bakken betreft, maar ook over mijzelf en hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Er zit zo veel tijd in het maken van één aflevering. Dat is onvoorstelbaar!’

Je had veel speldjes, hoe ging je de finale in?

‘Ik was ervan bewust dat het hebben van speldjes geen garantie was op het doorgaan naar een volgende ronde, dan wel het winnen van de algehele bakwedstrijd. De finale ging ik met goede moed in. Ik had gezonde spanning, maar voelde me zelfverzekerd en had een uitgebreide planning. Het hebben van meerdere speldjes betekende zeker niet dat de strijd al gestreden was.’

Toch greep je net naast de winst, hoe voelde dat?

‘Eerlijk gezegd was ik tijdens het hele avontuur niet zozeer bezig met winnen, maar was ik al lang blij dat ik in dé tent mocht staan en mijn creativiteit de vrije loop mocht laten gaan! Ik ben erg trots op hoe ver ik ben gekomen en wat ik allemaal heb neer mogen zetten in de tent onder de tijdsdruk. Enzo heeft het erg goed gedaan en heeft de winst verdient.’

Hoe belangrijk is gezond leven voor jou?

‘Gezond leven is voor mij erg belangrijk. Ik zou graag mijn toekomstige kinderen en kleinkinderen op willen zien groeien en ik geloof erin dat een gezondere levensstijl een positieve invloed kan hebben op de manier waarop je oud wordt én hoe oud je wordt. Met de continue stroom aan zoetigheden om mij heen, is het natuurlijk wel wat moeilijker om heel gezond te eten en een balans hierin vinden is een uitdaging. Gelukkig lukt hij mij steeds beter om een goede balans te vinden tussen een gezonde gevarieerde voeding en voldoende beweging.’

Voor Heel Holland Bakt moest je ook veel oefenen, eet je dat dan zelf allemaal op?

‘De meeste opdrachten oefende ik zo’n 1 à 2 keer, omdat ik het zonde zou vinden als ik het weg zou moeten gooien. Alle oefenbaksels gingen naar vrienden en familie, nadat ik ervan geproefd had. Ik wisselde ook telkens af in de personen die de baksels ontvingen, zodat het niet verdacht zou worden. De meeste mensen in mijn omgeving wisten namelijk niet dat ik meedeed. Als ik alles zelf op had moeten eten, zou ik nu niet meer door de deur passen.’

Wat doe je aan beweging?

‘Per week ga ik ongeveer drie keer naar de sportschool en doe hier aan krachttraining. Ook vind ik het leuk om te zwemmen, tennissen en te wandelen met vrienden. Zodra ik wat drukkere periodes heb, zoals met de opnames van Heel Holland Bakt of in tentamen periodes, schiet het sporten er vaak bij in. Dit omdat ik het op zo’n moment lastig vind om het te combineren. Maar ik merk steeds meer dat sporten een grote invloed kan hebben op je prestaties en dat je in zulke periodes dus juist moet blijven sporten. Hier let ik steeds beter op en ik hou er rekening mee in mijn planning.’

Dilemma: voor altijd zoetigheden eten, of nooit meer?

‘Dat is een lastige, ik denk toch nooit meer zoetigheden. Ik hou eerlijk gezegd iets meer van hartige gerechten dan zoete, zoals Arabische rijst en frietjes. Ik vind het wel altijd lekker om een taartje of iets anders qua zoetigheid te eten na het avondeten, maar mocht dit dilemma zich in het echt voordoen, dan zal het vast lukken om van deze gewoonte afstand te nemen.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Het meest gelukkig ben ik als ik samen met mijn verloofde ben en al helemaal als dit onder het genot van lekker eten is. Op zondagen heb ik bijvoorbeeld langer de tijd om in de keuken te staan en hier geniet ik erg van. Ik vraag dan aan mijn verloofde wat hij wil eten en dit bereid ik met plezier en liefde voor ons voor, wat door hem enorm wordt gewaardeerd. Vervolgens genieten we samen van een lekkere maaltijd en de tijd met elkaar.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF