fbpx

Fit en gezond met handbalster Estavana Polman: ‘Een wijntje en broodje shoarma op z’n tijd kan best’

In ‘fit en gezond met…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe zij leven en wat hun rituelen zijn. Deze week hebben we aan Estavana Polman gevraagd hoe belangrijk het is om als topsportster gezond te leven.

Hoe belangrijk is het voor jou om gezond te leven?

‘Als topsporter is het heel belangrijk dat ik gezond leef. Ik moet in een goede conditie zijn om volle kracht te geven tijdens trainingen en wedstrijden. Dat betekent niet dat ik als een monnik leef hoor. Op zijn tijd kan ik ook genieten van minder gezonde dingen, zoals sushi, een broodje shoarma of een wijntje.’

Je speelt natuurlijk op een erg hoog niveau handbal. Hoe vaak train je in de week?

‘We hebben vijf keer baltraining en drie keer krachttraining per week en daarnaast dan ook nog de wedstrijden. Hoe vaak we trainen ligt ook aan hoeveel wedstrijden we die week spelen. Soms moeten we voor Europese wedstrijden veel reizen en dan kunnen we ook niet trainen.’

Ben je een ochtendmens?

‘Haha, ik ben niet zo’n ochtendmens. In de ochtend duurt het altijd even voordat ik zelf op gang kom. Sinds dat ik moeder ben geworden van Jesslynn is dat wel veranderd. Nu ga ik vroeger aan de bak om voor Jesslynn te zorgen, daarna maak ik mezelf klaar voor de training. Zo begint mijn ochtend.’

Heb je een favoriete snack?

‘Oeh, ik denk toch wel dat mijn favoriet fastfood is, haha!’

Je hebt al vaak blessures gehad. Heeft dit een invloed gehad op jouw leven?

‘De blessures hebben zeker invloed gehad op mijn leven. Ik heb de laatste 18 maanden veel moeten revalideren en harder moeten trainen dan dat ik zonder blessure deed. Daarnaast zorgen de blessures ervoor dat ik niet kan doen wat ik zo graag doe, namelijk lekker handballen. Ik ben wel altijd positief gebleven en ervoor gegaan om terug te komen, dus als er iets tegenzit ga dan niet bij de pakken neer zitten. Ik vecht voor wat ik wil’

Je sport al heel lang, maar wat is jouw hoogtepunt van je sportcarrière?

‘Dat is niet zo moeilijk om te kiezen. Mijn hoogtepunt is het winnen van het WK in 2019 met het Nederlandse team. Daarnaast ook alle kampioenschappen met Esbjerg in 2016, 2019 en 2020.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Mijn gezin en familie betekenen alles voor mij. Zij maken mij het meest gelukkig maken. Ik zit vaak en soms ook best lang in het buitenland door wedstrijden en competities.  Hierdoor kan ik mijn familie niet zo vaak zien als dat ik in Nederland zou wonen. Ik mis ze altijd ook heel erg. Zodra ik gestopt ben met handballen, pak ik direct het eerste vliegtuig terug naar Nederland.’

Wat is jouw bron van al je positieve energie?

‘Van alle steun en support die we krijgen als we met het Nederlandse team spelen. We hebben handbal echt op de kaart gezet de afgelopen jaren. Het is geweldig om voor je land uit te komen en dan zoveel waardering te voelen. Dat maakt ons als team erg trots en daar hopen we nog jaren van te kunnen genieten.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF