fbpx

Fit en gezond met Dominique Hazeleger

Vanavond begint het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Dit keer doen er allerlei oud-kandidaten mee, die het in eerdere seizoenen minimaal tot de halve finale hebben gebracht. Dominique Hazeleger (25) doet voor de tweede keer weer mee. We namen een kijkje in de leefstijl van Dominique.

Hoe belangrijk is gezond leven voor jou?

‘Gezond leven is heel belangrijk voor mij. Ik ben een sporter en vanaf jongs af aan al veel bezig met sport. In de afgelopen jaren ben ik me daar steeds meer op gaan focussen. Uiteindelijk denk ik ook wanneer je gezond leeft, dat je dat in alles gaat merken. Zowel op mentaal als lichamelijk vlak. Ik denk dat je er gelukkiger van wordt als je gezond leeft. Over het algemeen eet ik ook gezond en vrij veel plantaardig. Toen ik wist dat ik weer aan Expeditie Robinson mee zou doen dacht ik eerst, ik moet juist meer gaan eten. Daarna dacht ik weer misschien moet ik juist minder eten, zodat mijn lichaam daar alvast een beetje aan gewend raakt. Uiteindelijk koos ik ervoor om gewoon gezond te blijven eten zoals ik al deed. Zo ging ik met een gezond en optimaal lichaam richting het eiland.’

Wat doe je aan beweging?

‘Ik sport ongeveer vijf keer in de week. Daarbij doe ik aan een combinatie van crossfit en boksen. Verder ben ik net begonnen om het zwemmen weer op te pakken. Dit jaar ben ik ook van plan om de fitste versie van mezelf te worden. Ik was daarom bezig met een strak en zwaar trainingsprogramma. De weken voordat de Expeditie begon, ben ik eigenlijk wat minder hard gaan trainen.  Ik wilde mijn lichaam even de rust geven die het nodig had om helemaal te herstellen. Zo kon ik er bij Expeditie voor de volle honderd procent voor gaan. Stiekem ben ik toen al wel even begonnen met het zwemmen. Zodat ik weer even het gevoel van zwemmen kon ervaren. Dit was ook om opnieuw te ontdekken hoe ik het snelste door het water kan bewegen. Je moet natuurlijk bij Expeditie Robinson ook vaak zwemmen.’

Wat is je ochtendritueel?

‘In de avond maak ik altijd al mijn overnight oats, mijn wekker gaat namelijk best wel vroeg.  Deze gaat vaak om kwart over vijf al af. Ik ga daarna vaak richting werk of de sportschool. Het ligt er namelijk een beetje aan hoe vroeg ik mijn eerste personal training klant heb. Onderweg eet ik dan mijn ontbijtje op. Dit is dan voor of na het sporten. Tijdens mijn eerste Expeditie, was ik eigenlijk ook altijd heel vroeg wakker. Het was dan vaak nog donker en dan keek ik even hoe de maan naar de andere kant bewoog. Op een gegeven moment zag ik dan langzaam de zon opkomen en alles om me heen werd dan wakker. Ik zorgde er dan voor dat we weer een vuur hadden en vanaf dat moment werd vaak ook de groep een beetje wakker. Ik was altijd de vroege vogel, omdat ik vaak niet kon slapen of niet lekker lag. Daardoor maakte ik wel elke ochtend mee dat de dag begon.’

Wat vond je het moeilijkst op het eiland?

‘Het lastigste vond ik de verveling. Dit zie je niet altijd op de televisie terug. Je ziet namelijk iedereen altijd bezig en je ziet dat er eten wordt gemaakt. Je vergeet daardoor eigenlijk dat er daarnaast nog heel veel tijd over blijft. Daarin moet je jezelf zien te vermaken. Vaak zijn er dan al mensen bezig met het eten of met hout halen. Als dan alles gedaan is blijf je met jezelf over en je eigen gedachten. Daarmee moet je dan de dag zien door te komen. Dat is denk ik uiteindelijk het zwaarste. Je hebt verder ook geen enkele afleiding, zoals een muziekje. Je hebt natuurlijk geen telefoon, die moet je in het vliegtuig al inleveren. Je gaat dan toch taakjes voor jezelf verzinnen of je gaat kletsen met anderen, maar op een gegeven moment heb je ook alle gesprekjes wel gevoerd. Verder probeer je nog spelletjes te spelen. Toch ben je dan vanzelf een keer hartstikke moe en dan ga je gewoon zitten. Ik ging dan veel nadenken over thuis en wat ik nog allemaal wil doen. Ook ga je nadenken over eventuele bondjes die er zouden kunnen zijn. Je zet dus al met al heel erg je eigen fantasie aan het werk.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Ik word het gelukkigst van me omringen met mooie mensen, waar ik heel veel energie van krijg en die me dierbaar zijn. Ik hou van spontane acties, nieuwe reizen maken, nieuwe mensen en culturen ontdekken. Daarnaast word ik gelukkig van een avontuurlijk leven leiden. Daar past Expeditie Robinson ook echt wel bij. Ik denk overigens niet dat ik een derde keer mee zou doen. Mijn lichaam heb ik al twee keer best wel onder barre omstandigheden laten overleven. Op dit moment zou ik zeggen twee keer is genoeg. In mijn eerste Expeditie heb ik ook al tegen de finalisten mogen strijden. Het kan wel best zijn dat als je het me over een maand weer vraagt dat ik er dan anders over denk, dus helemaal uitsluiten doe ik het niet. Ik zou nu vooral iedereen aanraden om vanavond te gaan kijken. Expeditie Robinson heeft zich dit jaar echt overtroffen. Je ziet finalisten en halvefinalisten tegen elkaar strijden en alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heel spannend seizoen.’

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF