fbpx

Fado-sensatie Cristina Branco, exclusief te zien in enkele Nederlandse theaters

De Portugese zangeres Cristina Branco, een van de grootste fadista’s van deze tijd, tourt van eind april tot begin mei 2024 weer langs verschillende Nederlandse theaters met haar voorstelling ‘Mãe’. Met een grote passie voor traditionele fado, brengt Cristina Branco een eerbetoon aan dit iconische genre van de Portugese cultuur met haar 18e originele album ‘Mãe’ (moeder). Branco staat bekend om het naadloos koppelen van traditie met vernieuwing van het genre. Ze zoekt hierbij de vrijheid in de muziek, maar wel met de emotionele diepgang van fado.

Door haar moderne benadering van de traditionele fado, waarbij ze deze verrijkt met jazz, wereldmuziek en pop, heeft zij een compleet unieke stijl ontwikkeld. Cristina Branco’s nieuwste album ‘Mãe’ belichaamt een muzikaal meesterwerk, waarin ze haar stem inzet voor composities van verschillende gerenommeerde componisten, zoals gebruikelijk in haar artistieke traditie. Dit album neemt luisteraars mee op een reis van herontdekking en vernieuwing van de fado, waarbij emotionele diepten en subtiele nuances worden verkend.

Mãe

Achter de creatie van ‘Mãe’ staat een samenwerking met een trio van muzikanten die Branco al vele jaren vergezellen, zowel in de studio als op het podium. Deze artistieke bijdragen van Bernardo Couto op de Portugese gitaar, de virtuositeit van Luís Figueiredo op de piano en de klanken van Bernardo Moreira op de contrabas, geven dit muzikale werk vorm, wat resulteert in een rijke en meeslepende sonische ervaring.

Cristina tourt van 30 april tot en met 5 mei langs theaters door heel Nederland.

Cristina Branco Mae 1080x1350 socials v1 Fado-sensatie Cristina Branco, exclusief te zien in enkele Nederlandse theatersWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF