fbpx

Expeditie Robinson: WENDY sprak Nienke over haar Robinson avontuur

Vanavond is het dan eindelijk zo ver… de eerste aflevering van Expeditie Robinson! We hoeven dus niet langer meer in spanning te zitten. De deelnemers zijn inmiddels alweer een tijdje terug en dan vraag je jezelf toch af: ‘hoe krijgen ze het steeds weer voor elkaar om dit zo lang geheim te houden?’ Toen Nienke Plas werd gevraagd voor Expeditie Robinson hoefde zij hier geen seconde over na te denken.

Nienke: ‘Ik ben al jaren fan van Expeditie Robinson. Dit is echt een dingetje dat van mijn bucketlist afkan!’ 

Hoe heb je jezelf voorbereid toen je hoorde dat je naar het onbewoonde eiland ging?

‘Ik had mezelf wel een beetje voorbereid door een middagje survival training te doen. Hierdoor kreeg ik de basis een beetje onder de knie. Maar vuur maken bleek lastiger te zijn dan ik had verwacht. Natuurlijk moest ik ook een goede smoes bedenken waarom ik zo lang weg was. Ik had tegen de kijkers gezegd dat ik bezig was met de voorbereidingen voor mijn theatershow. Maar dit was nog lastig om goed geheim te houden. Op een bepaald moment kregen mijn volgers het natuurlijk wel door. Ondanks mijn vriend en management ervoor zorgde dat er regelmatig foto’s en video’s werden gepost op mijn socials. Toch hadden ze een vermoeden dat niet ik degene was die dit deed. Ze zijn echt scherp!’

[green_note title=”Wie is Nienke? ” text=”In 2016 startte Nienke (32) haar eigen YouTube kanaal. Dankzij haar online succes heeft zij in de zomer van 2017 het RTL5 programma Zon, Zuipen, Ziekenhuis gepresenteerd. Maar presenteren is niet haar enige droom. In 2019 gaat zij het hele land door met haar eigen theatershow.” ]

Wat was je eerste indruk toen je aankwam op het eiland?

‘Toen ik eenmaal op het eiland was verbaasde ik mij echt dat er geen wit strand was. Op tv lijkt het allemaal zo mooi, maar in werkelijkheid ziet het er toch echt anders uit. Dat was totaal niet wat ik had verwacht.’

Hoe was het eten?

‘Ondanks de verhalen kon ik eigenlijk wel genieten van het eten. Je eet natuurlijk heel weinig en elke dag hetzelfde, maar als je zo’n honger hebt eet je echt alles! Mijn meest favo maaltijd was een kokosnoot gemengd met een banaan. Dan opende ik de kokosnoot, mengde het met een rijpe banaan en vervolgens bakte ik het in de pan. Geloof me, dat is geweldig!’

Wat maakte jou het gelukkigst op het eiland?

‘Ik denk het survivallen, dat vond ik echt heel vet. We moesten gezamenlijk iets van een onderkomen hebben: bouwen dus! Alles staat in het teken van overleven. En het gevoel van onafhankelijkheid, dat je het echt alleen kan, dat gaf mij kracht.’

Hoe was het om helemaal geen contact te hebben met je zoontje Frenky-Dean?

‘Het missen van mijn zoontje vond ik toch wel het lastigste aan de expeditie. Ik kon het ook niet aan hem vertellen want anders zou heel het kinderdagverblijf het weten. Dus we moesten er maar van maken dat ik een aantal dagen in het buitenland moest filmen. Mijn vriend zei dan af en toe tegen ons zoontje: ‘ja duurt wel lang he’. Maar wat is lang? Voor een kind is dat natuurlijk anders dan voor volwassenen. Eenmaal weer thuis aangekomen stond hij te springen van blijdschap.’

https://www.instagram.com/p/BmL–udHg9r/?taken-by=nienkeplas

Nieuwsgierig naar Nienke’s eerste reactie op beeld toen ze hoorde dat ze mee mocht doen aan Expeditie Robinson? Het is echt hilarisch dus neem snel een kijkje op haar YouTube kanaal.

Foto: Stefan AmmerlaanWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF