fbpx

Even weg met Wendy: Relais & Châteaux Weeshuis

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland.  Hoe leuk is het om er af en toe even tussenuit te gaan, even jezelf totaal in de watten te laten leggen. Bij Relais & Châteaux Weeshuis ben je dan op het juiste adres. Afgelopen week testte ons team Relais & Châteaux Weeshuis  in Gouda. Deze plek diende vroeger als een weeshuis en dat geeft dan ook een heel speciaal gevoel aan deze overnachting. 
Om bij het hotel te komen, dat midden in het centrum ligt, moet je je eerst begeven door de kleine straatjes van Gouda. Je krijgt meteen een idee van wat deze stad te bieden heeft. Het hotel bevindt zich in een oud weeshuis wat aan alles te zien is. Wanneer je het hotel betreed stap je meteen in een mooie binnenplaats waar aan alles gedacht is. Het is aangekleed met prachtige bloemen en je krijgt een huiselijk gevoel bij deze plek.

Wat is de eerste indruk van het hotel?

Het Chateaux straalt luxe en huiselijk sfeer uit. Door de authentieke elementen in combinatie met de prachtige aankleding geeft het een hele mooie unieke sfeer weer.  Daarnaast ligt het hotel midden in Gouda en is alles op loopafstand, een unieke kans om Gouda te ontdekken. Het hotel is – zoals de naam zegt – een oud weeshuis, uit 1599. Het hele gebouw is omgetoverd tot een omgeving waar je perfect even tot rust kan komen.
Eenmaal aangekomen op de kamer word je welkom geheten door een gevoel van luxe. Ook in de kamers is er gedacht aan alles en is het thema doorgevoerd. De kamer heeft alles wat je nodig hebt. Op de binnenplaats van het hotel vind je restaurant LIZZ waar je kan genieten van een heerlijk diner en een selectie van wijnen. Het restaurant beschikt over een prachtig terras, maar ook binnen kan je in de serre prima vertoeven. Nadat je hebt gegeten bij LIZZ kan je gelijk doorlopen naar cocktailbar COCO. Deze bevindt zich op dezelfde binnenplaats. Hier kan je je avond gezellig afsluiten met een cocktail in je hand.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Het is een fijne plek om wakker te worden. In de kamer kom je niks te kort. De kamer is erg ruimtelijk, het plafond was enorm hoog waardoor je een ruimtelijk gevoel krijgt. Vanuit je bed loop je eigenlijk zo de inloop douche in waar je gebruik kan maken van de producten van Zenology. Eenmaal klaar voor de dag kan je aanschuiven bij het ontbijt wat geboden wordt beneden in het hotel.. Het ontbijt bevindt zich in de regentenkamer een plek die vroeger een grote rol had. De ontbijtzaal is wederom ook prachtig, de oude elementen van vroeger zijn behouden en gecombineerd met een kleurrijk interieur.

Wat is er te doen in de buurt?

Je zit natuurlijk in hartje Gouda. Daar is zeker genoeg te doen. Gouda kent een mooie geschiedenis en daarnaast zijn er genoeg activiteiten te doen in de stad.  Maar binnen het Chateaux kan je je ook prima vermaken, met een heerlijke high tea bijvoorbeeld.

Zou je het aanraden?

Zeker weten! Zeker als je er van houdt om in de watten gelegd te worden.  Relais & Châteaux Weeshuis is een fijne plek om te verblijven tijdens je nachtje weg. Er is veel te doen in de buurt en en dit is de unieke kans om Gouda te ontdekken doormiddel van bijvoorbeeld een stadswandeling.

Bekijk hieronder de beelden van Relais & Châteaux Weeshuis.

Meer informatie over dit hotel vind je hierWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF