fbpx

Even weg met Wendy: natuurhuisje in Zoelen

Elke twee weken testen we op wendyonline.nl een even weg-bestemming in Nederland. Want hoe fijn is het om er even een weekend uit te zijn in eigen land! Deze keer een natuurhuisje in Zoelen. Een prachtige hooischuur waar je met de familie kan genieten van de rust en prachtige omgeving. 

Wat was de eerste indruk van het natuurhuisje?

Het natuurhuisje ziet er groot en stoer uit. Een echte hooischuur. Je loopt vanaf een parkeerplaats langs een paard en shetlanders. De omliggende tuin is groot en ik heb meteen het idee: hier is genoeg te doen!

Hoe is de accommodatie?

Eenmaal binnen kom je via een grote deur in een gigantische open keuken. Als je van koken houdt is deze keuken hier ideaal voor. Achterin de kamer bevindt zich een woonkamer. Hier staan drie banken met daaromheen spelletjes, boeken, puzzels en tijdschriften.

In de hooischuur bevinden zich drie kamers. Wij verbleven op de hooizolder. Een ruime kamer die volledig van hout is gemaakt. Hierin bevindt zich een bed, bank, tafel met twee stoelen, een kaptafel met spiegel een en ruime badkamer.

Hoe voelt het na één nachtje slapen?

Als je van vogels houdt dan is dit de ultieme plek om te slapen. Aangezien het dak van riet is gemaakt, storten vogels zich hierop af om een warm plekje te zoeken. De kamer is erg knus en van vele gemakken voorzien. Bedlinnen, handdoeken en washandjes zijn aanwezig.

Is natuurhuisje Zoelen een aanrader?

Het natuurhuisje is zeker een aanrader voor families. Je kan met je familie het gehele huis afhuren, waarbij je dan over drie slaapkamers beschikt. De woonkeuken dien je te delen met andere bezoekers als je één kamer huurt. Zowel binnen als buiten zijn er genoeg activiteiten te doen en heb je een prachtig uitzicht over de landerijen.

Is er in de buurt ook iets te doen?

Er is in de buurt genoeg te beleven. Zoelen is een klein dorp, maar even wandelen en je komt aan bij een prachtig kasteel midden in het bos. Vanaf meerdere routes is dit kasteel te vinden. Ook kan je in de lente genieten van de bloesems van alle fruitbomen.

Een tip om even lekker te eten is ‘t VeerHuys in Beusichem. Hier is voor ieder wat wils en het eten is vooral erg lekker. Mocht je de drukte willen opzoeken, dan is Tiel vijftien minuten rijden.

Bekijk hieronder hoe het natuurhuisje er precies uitzag van binnen en buiten.

Het natuurhuisje in Zoelen is hier te boeken

Over Natuurhuisje

Mensen dichterbij de natuur brengen is de missie. Hiervoor geven zij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneert Natuurhuisje €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met de partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.

Het herstellen van recreatieve voorzieningen, het verbeteren van het leefgebied van een bepaalde diersoort of het verjongen van een stuk bos ten gunste van de biodiversiteit en klimaatadaptatie, elk natuurproject is anders. Zo kunnen ze telkens op een andere manier iets betekenen voor de natuur dichtbij huis.

Je kunt alle (gerealiseerde) projecten van Natuurhuisje hier volgen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF